loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Cabernet Sauvignon Estate Mendoza, Kaiken Estate, Argentina

99,00 DKK pr. stk.

Land: Argentina
Styrke: 13%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2017
Drue: 95% Cabernet Sauvignon 5% Malbec
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):

Vinen

Vinen er lavet på 95% Cabernet Sauvignon og 5% Malbec fra Kaikens vinmarker i Agrelo (950 m.o.h.), hvor hovedparten af stokkene er over 50 år gamle. Høsten foregår manuelt i 15 kilos kasser, for at undgå oxydering af druerne under transporten til vineriet. Vinen koldmacererer i 7 dage ved 10 grader og den alkoholiske gæring foregår i 10-12 dage ved 25-28 grader, fulgt af den malolaktiske gæring. 40% af vinen lagres i 6 måneder på franske fade og resten på ståltanke. Den klares og filtreres meget let inden aftapning.

Vinen har en intens, rubinrød farve. Duften og smagen er præget af modne, røde frugter som blommer med et strejf af vanilje fra fadlagringen. Det er en blød, elegant vin, hvor den fint integrerede syre og de runde og elegante tanniner giver en flot og lang afslutning.

Server vinen ved 15-17 grader til fx rødt kød, gryderetter og lam, men den er også god til mad fra grill samt til cremede oste.

Distriktet 

Vindyrkningen i Argentina er bestemt ikke af nyere dato, for det hele startede i begyndelsen af 1500-tallet, hvor spanske bosættere kom til landet sandsynligvis medbringende deres egne vinstokke. Men det var først i perioden fra 1530 til 1550, at man kunne begynde at producere spændende vine med druekerner importeret fra Peru og især Chile.Takket være munkenes kæmpe anlægsarbejde, f.eks. udgravning af vandingskanaler ved foden af Andesbjergene, blev områder som Mendoza, San Juan, San Luis og La Rioja ret hurtigt nogle af de vigtigste distrikter i Argentina. De europæiske druesorter kom først til Argentina mellem 1885 og 1910, da flere bølger af indvandrere fra Spanien, Italien og Frankrig kom til landet med deres egne, gennemprøvede druesorter.

Producenten

I 2001 tog Montes, der havde sat Chile på det vinøse verdenskort inden for kvalitetsvin, springet over Andesbjergene og grundlagde Kaiken i Mendoza, Argentina. Ambitionen var at kombinere det utrættelige fokus på kvalitet, der havde ført Montes-vinene i Chile op i en klasse for sig selv, med det unikke terroir i Argentina og således forene det bedste fra begge lande.Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen, og hos Kaiken har det betydet, at man har påbegyndt en proces, hvor biodynamik og bæredygtighed spiller en langt større rolle.'At arbejde med de biodynamiske principper i marken gør dig mere menneskelig. Du kan være 100% økologisk og stadig fungere som en computer' - Aurelio Montes

Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, Argentina.

Land Argentina
Styrke 13%
Flaskestørrelse 75 cl
Type Rødvin
Årgang 2017
Drue 95% Cabernet Sauvignon 5% Malbec
Passer til Oksekød
Varenummer 05670211735