loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Vin der passer til fjerkræ

Vin der passer til fjerkræ

Når du vælger vin til fjerkræ, er det typen af fjerkræ den vigtigste rolle. Til kyllingekød passer mildere hvide vine eller frugtagtige rødvine med lavt syreindhold. Til mere kraftige og mere smagfuld kød (som også har mere fedt på kroppen) gæs og ænder, passer mere kraftfulde hvide vine med syre eller fyldige, rige, tanninrige rødvine.

Så eksempelvis, passer en god kraftfuld fransk Sauvignon Blanc til en klassisk helstegt kylling. Også egnede som vin til fjerkræ er Riesling eller Pinot Blanc med mild syre og koncentrerede frugtaromaer.


Tilbud
Lichtle Pinot Noir Alsace Øko 2016
135,00 DKK
134,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Frankrig
Styrke: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2019
Drue: Pinot Noir
Passer til: Fjerkræ
Producent: Lichtle
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Leitz Sparkling Eins Zwei Zero Leitz, Alcohol Free
129,00 DKK
Land: Tyskland
Styrke: 0%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Hvidvin
Årgang: 2016
Drue: Riesling
Passer til: Fjerkræ
Producent: Leitz
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Villa Molino Pinot Noir Pavia
89,00 DKK
79,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 13%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: 100% Pinot Noir
Passer til: Fjerkræ
Producent: Villa Molino
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Leitz Einz Zwei Zero hvidvin Alkoholfri
89,00 DKK
79,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Tyskland
Styrke: 0,0 %
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Hvidvin
Årgang: 2016
Drue: Riesling
Passer til: Fjerkræ
Producent: Leitz
Årgang (indtastet):
Se mere


Søde hvidvine.

En spicy kylling i karry sauce - med chili, hvidløg og citrongræs - og mange asiatiske og eksotiske krydret retter kan en sødmefuld hvidvin sættes op imod. Vi anbefaler en Riesling med lidt restsukker eller den alsidige Gewürztraminer, her skal du dog være opmærksom på at de findes fra meget søde til knastørre, jeg anbefaler at du spørger din vinmand.

Lette hvidvine.

De lette hvidvine, som Verdejo fra Spanien eller Pinot Blanc fra Alsace vil jeg absolut bruge til den let stegte kyllinge filet, hvor til du servere en god blandet salat lidt groft brød og en pisket hvidløgs smør.

Tørre hvidvine.

Til de helt tørre hvidvine ville jeg servere en klassisk kalkun langtidsstegt i ovnen. Hvis du nu har læst alle mine beskrivelser, ved du at jeg går ind for slow food.  Den skønne tørhed i vinen og den vidunderlige smag af kalkun dækket med bacon og fyldt med svesker giver mig altid en dejlig følelse af luksus.

Kraftige hvidvine.

Uhh nu er det ved at være i min populære kategori, jeg elsker en god kraftig hvid vin kunne være Numen Chardonnay, som dog også står under svinekød. Når vi hjemme får barbecue marineret kylling på grillen eller fasanen der er nedlagt i efteråret giver det et helt perfekt samspil, som vi alle får glæde af.  

Rosé

Rosé kan vel næsten altid bruges på terrassen en varm sommerdag, men prøv at sætte en syd fransk Château de Fesles Rosé d’Anjou til dit kyllinge lår eller kyllinge bryst der lige er blevet vendt på grillen en lun sommerdag, så er der jo også en undskyldning for at tage et glas, mens der bliver grillet og vendt kød.

Lette rødvine

En klassisk ret, som tog verden for lang tid siden, Coq au Vin. Udarbejdet i fred og ro før ankomsten af gæsterne, når du vil forkæle dine gæste med virkelig lækkert fjerkræ. I Frankrig siger man om vin til fjerkræ og Coq au Vin, at en flaske rødvin er til kokken og en flaske til saucen, hvor kyllingen koges i. En velafbalanceret Pinot Noir med frugt og afbalanceret syrlighed er den foretrukne vin til fjerkræ her.

Kraftige rødvine

Fremragende partner for traditionelt forberedt gås eller sprød and er en værdig Barbera eller rødvine fra Rhone eller med blandinger af Cabernet Sauvignon og Merlot bare de er kraftige i duft og smag. Stjernekokke anbefaler disse druesorter, som vine til fjerkræ, da de holder de høje fedt procenter i balance. En god Ripasso eller Amarone er heller ikke at foragte når du lave dine bedste juleand med små brune kartofler og rødkål, sødmen i vinen er oplagt medspiller, når vinen drikkes til maden i en hyggestund.