loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Vin der passer til svinekød

Vin der passer til svinekød.

I Danmark spiser vi rigtig meget svinekød til vores mad og her i min lille vin verden giver det jo rigtig mange spændende muligheder og jeg vil gerne give dig eksempler, som vil give dig positive oplevelser, uanset om det er 770 Miles Zinfandel til den røgede svineskanke eller Orfeo Negroamaro til den grillede flæske steg med årstidens ovnbagte rodfrugter.


Paolo Leo - Orfeo Negroamaro Puglia IGT
159,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: 100% Negroamaro
Passer til: Svinekød
Producent: Paolo Leo
Se mere
Tilbud
Aude - Le Havre De Paix Rouge
65,00 55,00 DKK
Land: Frankrig
Styrke:
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue:
Passer til: Svinekød
Producent: Aude
Se mere
Kendall Jackson - Vintner's Reserve Pinot Noir
259,00 DKK
Land: USA
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: Pinot Noir
Passer til: Svinekød
Producent: Kendall Jackson
Se mere
Americans Wings Zinfandel
79,00 DKK
Land: USA
Styrke: 13,5 %
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: Zinfandel, Salvador, Tempranillo
Passer til: Svinekød
Producent:
Se mere
Terra Andina - Velvety Merlot
89,00 DKK
Land: Chile
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: Merlot
Passer til: Svinekød
Producent: Terra Andina
Se mere
Zantsi - Cabernet Sauvignon/Merlot
69,00 DKK
Land: Sydafrika
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: 55 % Cabernet Sauvignon og 45 % Merlot
Passer til: Svinekød
Producent: Darling Cellars
Se mere
Kendall Jackson - Vintner's Reserve Chardonnay
209,00 DKK
Land: USA
Styrke: 13,50%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Hvidvin
Årgang: 2015
Drue: 100% Chardonnay
Passer til: Svinekød
Producent: Kendall Jackson
Se mere
Los Tilos - Sauvignon Blanc
79,00 DKK
Land: Chile
Styrke: 12,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Hvidvin
Årgang: 2015
Drue: Sauvignon Blanc
Passer til: Svinekød
Producent: Los Tilos
Se mere
Finca La Colina Sauvignon Blanc
199,00 DKK
Land: Spanien
Styrke: 13
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Hvidvin
Årgang: 2013
Drue: Sauvignon Blanc
Passer til: Svinekød
Producent: Vino Sanz
Se mere
American Wings Chardonnay
89,00 DKK
Land: USA
Styrke: 14
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Hvidvin
Årgang: 2016
Drue: 81 % Chardonnay 17 % Colombard og 2 % Muscat
Passer til: Svinekød
Producent:
Se mere


Mere om vinene til svinekød.

Lette rødvine

I rødvinsverdenen er der mange forskellige drue typer, der kan bruges til svinekød. Her kommer nogle forslag til hvordan jeg sætter de forskellige vine sammen med min mad, både når jeg skal forkæle mig selv og når det skal gå lidt hurtigt, men stadig ønsker at få god vin til maden.

Den lette Zinfandel, som typisk kommer fra Californien er rigtig god til den panerede kotelet, hvor du har den almindelige kogte kartoffel med en skysovs og en god grøn salat.

Fra Frankrig ville jeg selv vælge Aude Le Havre De Paix, da jeg synes den er enormt lækker, når jeg skal have en helt enkelt rødvin til mine frikadeller eller når medisterpølsen skal peppes lidt op.

Halv kraftige rødvine

Rosso Veronese er en super god mulighed til den grydestegte nakkesteg, som har stået på komfuret i flere timer, så der er den størst mulige smag i kødet og en helt forrygende fond til sovsen. Brug gerne denne type vine (Appasimento) til simremad, netop fordi de er meget frugtige og smagfulde.

En anden mulighed kunne også være den Franske merlot fra Domaine De Sainte Cecile, den er yderst fremragende til karbonader med gulerødder og grønærter, hvor merlot (duft og smags noter af blomme) jo spiller helt perfekt op i mod grønsagerne i sovsen og den pandestegte karbonade.

Kraftige rødvine

De kraftige rødvine er en helt anden sag, når vi snakker svinekød. Her vil du nogle gange komme til at sætte en vin til maden, der helt klart over matcher svinekødet, med mindre du krydrer retten rigtig meget.

En Primitivo fra Syditalien som Fiori Di Vigna (hvor druerne er tørret inden presning) eller den Californiske Kendall Jackson Zinfandel vil sagtens kunne sættes sammen med noget lækkert vildtsvine kød med masser af bagte rodfrugter og smør.

En god idé kunne også være den franske Cotes Du Rhonè, som er helt sublim til de braiserede svinekæber, hvor du bruger en hel dag på at lave maden og måske nyder et enkelt glas i løbet af eftermiddagen inden, du skal have vinen sammen med dine gode venner til maden.

Hvidvin

Her er noget af det oplagte at bruge kraftige hvidvine, der enten har lagt lidt på fad Numen Chardonnay fra Italien eller Finca La Colina Sauvignon Blanc fra Spanien, som kan bruges til Grønkål, årstidens bagte rodfrugter og en dejlig svinemørbrad helstegt i ovnen.

Hvis du har lyst til en lidt lettere hvidvin, kan du bruge Los Tilos fra Chile, denne vin drikker jeg gerne til farseret porer og ris eller til forloren hare. Fordelen er at vinen kan tages med i sofaen og nydes efter maden også. (måske på terrassen hvis vejret er til det)