loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Vin der passer til oksekød

Uanset hvilken slags oksekød eller kalve kød du vælger, vil du her for den bedste mulighed og sikkerhed for, at den vin du vælger passer til din næste lækre middag. Læs også om den utraditionelle hvidvin til okse kød, det er jo lækkert at prøve noget nyt.


Tilbud
Le Celestiere - Cotes Du Rhône
135,00 100,00 DKK
Land: Frankrig
Styrke: 15
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Grenache og Cinsault
Passer til: Oksekød
Producent: La Célestière
Se mere
Le Celestiere - Chateaneuf Du Pape Tradition
235,00 DKK
Land: Frankrig
Styrke: 13,5
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2013
Drue: 60 % Grenache, 20 % Syrah og 20 % Mouvedre
Passer til: Oksekød
Producent: La Célestière
Se mere
Paolo Leo - Passo del Cardinale
159,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: 100% Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent: Paolo Leo
Se mere
Paolo Leo - Fiore di Vigna
159,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: 100% Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent: Paolo Leo
Se mere
Paolo Leo - Primitivo di Manduria
129,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: 100% Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent: Paolo Leo
Se mere
Domaine De Sainte Cecile - Cabernet Sauvignon
99,00 DKK
Land: Frankrig
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue:
Passer til: Oksekød
Producent:
Se mere
Kendall Jackson - Vintner's Reserve Zinfandel
209,00 DKK
Land: USA
Styrke: 13%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Zinfandel
Passer til: Oksekød
Producent: Kendall Jackson
Se mere
Kendall Jackson - Vintner's Reserve Cabernet Sauvignon
259,00 DKK
Land: USA
Styrke: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Cabernet Sauvignon
Passer til: Oksekød
Producent: Kendall Jackson
Se mere
Paula - Cabernet Sauvignon
89,00 DKK
Land: Argentina
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Cabernet Sauvignon
Passer til: Oksekød
Producent: Doña Paula
Se mere
Paula - Syrah
89,00 DKK
Land: Argentina
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Syrah
Passer til: Oksekød
Producent: Doña Paula
Se mere
Terra Andina - Bold Cabernet Sauvignon
89,00 DKK
Land: Chile
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Cabernet Sauvignon
Passer til: Oksekød
Producent: Terra Andina
Se mere
Scheibelhofer - Pinot Noir Classic
139,00 DKK
Land: Østrig
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue:
Passer til: Oksekød
Producent:
Se mere


Vin der passer til oksekød

Oksekød er mange forskellige retter og i denne kategori kan du også vælge vin til kalvekød, så du med stor tryghed kan sætte dig til bordet og være sikker på at vinen vil passe til maden. Vinen kan du nu hælde i dit ynglings glas, slynge den rundt i glasset, derefter nyde duft og smag inden du skære oksemørbraden over med dit fineste bestik. Det er ren hygge med forkælelse af dine bedste venner.

Rødvin og oksekød.

Dette er jo det mest traditionelle uanset om du bruger den lette rødvin Pinot Noir til dine kalvestege eller den kraftige Amarone til den langtidsstegte oksemørbrad.

Lette vine

Men det giver jo så til gengæld mange muligheder, når du skal have for eksempel en god kalvesteg. Her kan du jo enten bruge den skønne Primitivo fra syd Italien, der både kan være kraftig som Passo Del Cardinale, den mere traditionelle Primitivo Di Manduria eller den lette Varveglione Primitivo 12 e Mezzo som sagtens også kan bruges i dine store fine rødvinsglas. Der findes også oversøiske og andre Europæiske vine, der er under denne katagori.

Mellem kraftige vine

Der er jo også nogle vine, der er midt i mellem de foregående beskrivelser Appasimento, Cotes Du Rhone, vin på druen Cabernet Sauvignon gerne fra Terra Andina fra Chile eller på druen Merlot, Domaine De Sainte Cecile, dem synes jeg du kunne bruge til simremad (Osso Buco), steaks på grillen eller bare på terrassen efter et vidunderligt måltid.

Kraftige Vine

Hvis du køber de mere tunge og kraftige rødvine, som Cascina Masara Barolo, Tommaso Bussola Amarone eller Kendall Jackson Zinfandel, vil jeg klart anbefale, at du lave nogle lækre retter, som grydestegt Culotte, den grilstegte oksecuvette med flødekartofler eller den helstegte oksefilet med bagte kartofler og en hjemmerørt hvidløgs smør.

Lidt utraditionelt hvidvin og oksekød.

Her er der ikke noget med lette eller tunge vine, jeg har i hvert fald ikke endnu smagt nogle lette hvid vine, jeg vil anbefale til oksekød.
Der i mod har jeg smagt nogle hvidvine i den lidt kraftigere ende, der også typisk har lagt på egetræs fad nogle måneder, det kunne være Numen Chardonnay, hvor druerne er tørret lidt inden plukning på stokkene, derefter har vinen lagret på egetræs fade og det gør at den er særdeles velegnet til Vitello Tonnato (kalvekød på tun sauce) eller den gode Kendall Jackson Chardonnay 7 måneder på forskellige franske og amerikanske egetræs fade, som også er velegnet til din bedste hakkebøf med den hjemmerørte bearnaise og de små salt kartofler (kaldes også ”score kartofler”).

Så mulighederne er mange og kom gerne med spørgsmål på facebook eller på mail og jeg svarer tilbage hurtigst muligt, jeg ville nødig have at du gik sulten i seng. 😊