loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Crozes Hermitage Rouge,Paul Jaboulet Ainé, Rhône, Frankrig

249,00 DKK pr. stk.

Land: Frankrig
Styrke: 12,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: 100% Syrah
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):

Vinen

Crozes Hermitage Rouge Les Jalets er lavet på Syrah-druer som hentes hovedsageligt på en parcel Jaboulet ejer nær et sted som kaldes for 'Les Jalets' (lokalt navn for de runde, flade sten man også kender fra Châteauneuf-du-Pape). Desuden henter man en mindre del af druerne på en naboparcel der ejes af en vinbonde man har langtidskontrakt med, og hvor man selv foretager dyrkningen og høsten. Vinstokkene på 'Les Jalets' er 25 år gamle og giver max. 40-45 hl./ha. Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå oxydering. Vinen er modnet i 12 måneder på en kombination af store franske fade (50%), og lige del franske barriques og ståltanke.Crozes Hermitage Rouge Les Jalets har en umiddelbar, aromatisk og frutrig stil i duften, meget elegant og med krydrede toner i slutningen. I munden virker den ret fyldig og struktureret med toner af mørke kirsebær og engelsk lakrids. Med iltningen i glasset udvikler den en god velour og afslører flere krydrede nuancer, med sort peber til sidst.Det er en klassisk vin til en peberbøf, grillet kalv med en mørk sauce eller til en lammesteg.

Distriktet

Crozes-Hermitage er med sine ca. 820 ha. vinmarker det nordlige Rhônes største vindistrikt og strækker sig på flodens venstre bred mellem byerne Tain og Romans i ikke mindre end 11 kommuner i Drôme-départementet. Markerne vender mod syd og øst og omringer Hermitage-bjerget. Flere af vinmarkerne er anlagt i terrasser og over dem ligger ruinerne af tårne, der vidner om fortidens  overherredømme. Rødvinene i dette område produceres udelukkende på Syrah-druen, (dog er det tilladt at anvende 15% Marsanne eller Roussane), mens de hvide produceres på druerne Rousanne og Marsanne. Røde Crozes-Hermitage vine har godt af nogle få års lagring og udvikler flotte nuancer af røde frugter, læder og krydderier. Mange af dem fortjener en god iltning på karaffel inden servering. De hvide er ofte dejlig, forfriskende i deres ungdom og de bedste af dem modner ganske godt og får spændende aromaer af nødder og modne grapefrugter.

Producenten

Da Gérard Jaboulets døde i slutningen af 1990'erne, gennemgik firmaet en vanskelig tid, men efter familien Freys opkøb af Paul Jaboulet Aîné i 2006, er det nu igen tilbage i den absolutte elite. Familien Frey stammer fra Champagne, hvor man ejer 100 ha. vinmarker. Familien ejer desuden også Château la Lagune, 3. Cru Classé i Bordeaux samt mindre besiddelser i Bourgogne og i Valais, Schweiz.Den ældste datter i familien Frey, Caroline, har forestået genopbygningen af Paul Jaboulet Aîné og er fortsat i spidsen for firmaet. Hun er uddannet ønolog i Bordeaux og er kendt for at være perfektionist til fingerspidserne. Alle firmaets marker er således blevet grundigt renoverede, og nye topparceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape er blevet købt og tillagt den i forvejen imponerende portefølje af markbesiddelser, som nu i alt andrager 120 ha. Druerne fra alle disse marker suppleres i begrænset omfang med druer, som man indkøber på Negociant-basis fra faste vindyrkere. Som et led i den fortsatte udvikling af firmaet har Caroline Frey ved købet iværksat et kæmpe program med overgang til økologisk dyrkning. Man har således siden 2013 dyrket alle marker økologisk, og fra og med årgang 2016 er alle domaine-vinene fra Jaboulet certificeret økologiske.

Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, Frankrig.

Land Frankrig
Styrke 12,5%
Flaskestørrelse 75 cl
Type Rødvin
Årgang 2016
Drue 100% Syrah
Passer til Oksekød
Varenummer 02740311635