loading...
(0) varer i din kurv 0,00
  • Beau-Rivage Bordeaux

Beau-rivage, Rouge Borie Manoux, Bordeaux, Frankrig

82,00 DKK pr. stk.

Land: Frankrig
Styrke: 13%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: 5% Cabernet Franc 60% Cabernet Sauvignon 35% Merlot
Passer til: Svinekød
Producent:
Årgang (indtastet):

Vinen

Beau-Rivage er en af Bordeaux´s ældste mærker og har været Borie-Manoux's visitkort i mere en 60 år. Det er en sammensætning af vine udvalgt af Borie-Manoux's kældermester på flere af firmaets ejendomme på begge sider af Garonne-floden. Druesammensætningen er klassisk for Bordeaux med Cabernet Sauvignon (50-60%), Merlot og i nogle årgange Cabernet Franc (Max. 10%).Vinen er normalt udelukkende vinificeret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, men der kan også i nogle årgange indgå vine, som er blevet modnet på træfade. Det er en fyldig vin med god balance mellem frugt og tørhed. Den er meget ren i smagen, delikat og samtidig kompleks med nuancer af solbær, cedertræ og milde krydderier.Server Beau-Rivage Rouge til rødt kød, fjerkræ, pasta- eller risottoretter og til hvidskimmeloste.

Distriktet

Bordeaux er kendt for sine mange vindistrikter og sine utallige 'Château'er', men hvert slot har normalt kun én ejer, og som i de fleste tilfælde kun producerer én vin (eller to!). Det gør unægteligt livet betydeligt nemmere for vinentusiasten - end hvis det eksempelvis drejer sig om Bourgogne! Druesammensætningen er til gengæld lidt mere indviklet i Bordeaux. De druesorter, som dominerer i de enkelte distrikter, blev oprindeligt valgt, fordi de egnede sig bedst til det lokale klima og især til den lokale jordbund. På den måde opstod der ofte en unik vinstil i hvert enkelt distrikt. Området er på ikke mindre end ca. 100.000 ha. og strækker sig over 105 km. målt fra nord til syd og 130 km. fra øst til vest. Det byder således på store klimatiske, geografiske og geologiske forskelle - og på tusindvis af producenter, store som små. Bordeaux er derfor identisk med en meget stor produktion af meget forskellige vine og i alle prislag og kvaliteter - lige fra noget nær det billigste til det allerdyreste og fra det middelmådige til det helt sublime.

Producenten

Borie-Manoux blev grundlagt i 1870 i Pauillac af Pierre Borie, hvis familie boede på Château Batailley - klassificeret 5. Cru Classé i 1855. Pierres søn, Eugène Borie, førte firmaet videre til 1939. Efter 2. verdenskrig overtog dennes søn, Marcel, Château Batailley og flyttede selve firmaet Borie-Manoux til byen Bordeaux - hvor det i dag stadigt har hovedsæde. I 1961 overdrog Marcel Borie firmaet til sin svigersøn, Emile Castéja, og det er i dag Emiles søn, Philippe Castéja - og dermed 5. generation - som er ved roret, godt hjulpet af 6. generation.Borie-Manoux har altid været kendt i Bordeaux for deres stræben efter det ypperste - selv i perioder, hvor mange producenter har ladet store prisfald gå ud over kvaliteten. Fra at eje et enkelt slot i 1870 (Château Batailley) samt nogle af Bordeaux's mest kendte mærkevarevine, som Beau-Rivage og Chapelle de la Trinité, har Borie-Manoux i årenes løb købt andre fornemme slotte.

Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, Frankrig.

Land Frankrig
Styrke 13%
Flaskestørrelse 75 cl
Type Rødvin
Årgang 2016
Drue 5% Cabernet Franc 60% Cabernet Sauvignon 35% Merlot
Passer til Svinekød
Varenummer 01420011635