loading...
(0) varer i din kurv 0,00
  • Cashmere Black Magic
Cline Cellers USA

Cashmere Black Magic, Cline Cellars, Californien, USA

189,00 DKK pr. stk.

Land: USA
Styrke: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2017
Drue:
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):

Vinen

Clines almindelige udgave af vinen ”Cashmere” blev oprindeligt lavet specielt til den årlige vinfestival i Paso Robles. Arrangeret af Hospice du Rhône, et non-profit center, som beskæftiger sig med promovering, uddannelse m.m. for både private og fagfolk, omkring Rhônes klassiske druer.

I årgang 2013, hvor man opnåede usædvanligt koncentrerede druer, besluttede man sig for at producere en prestige-udgave af Cashmere, som man kaldte ”Black Magic”. Navnet taler i grunden for sig selv. Cashmere Black Magic er lavet på ca. halv Syrah og ellers en blanding af Barbera, Mourvèdre, Cinsault, Petite Sirah, Pinot Noir, Alicante Bouschet, Zinfandel m. fl. Druerne kommer hovedsageligt fra Clines historiske vinmarker i det varme Contra Costa County (Oakley), men ellers fra den nordlige og køligere del af Californien. Efter en separat gæring på ståltanke, er vinene bundfældet naturligt, før de overføres (uden filtrering) på franske egetræsfade (30% nye), hvor de modnes i 6-12 måneder.

Sammenstikningen foregår umiddelbart inden aftapning. Cashmere Black Magic er en fantastisk fyldig, mørk og kompleks rødvin med masser af sammen sattenuancer: Mørke bær, blommer, peber, bitter chokolade og tobak. Navnet er perfekt valgt.

Producenten

Fred Cline grundlagde Cline Vineyards nær Oakley i 1982 og fortsatte således i sin bedstefar, Valeriano Jacuzzis, fodspor. Efter fire år fik han følgeskab af sin kældermester-bror Matt, og de to pionerer har siden arbejdet på at udvikle det, man i dag ofte kalder 'den amerikanske Rhônestil'. I 1991 blev produktionsfaciliteterne flyttet fra Oakley til Sonoma Valley (Carneros) på en ny ejendom, der udgør et areal på 140 ha. Stedet blev specielt udvalgt pga. sit kølige klima, der giver gode betingelser for de tilplantede druer: bl.a. Syrah, Viognier, Marsanne og Roussane.Omtanken for naturen og bæredygtighed i produktionen er noget, der prioriteres højt på ejendommen. På taget af produktionslokalerne er installeret et stort solcelleanlæg, der leverer det meste af den strøm, man bruger på stedet. Alt vand hentes fra egen boring, og den del som bruges i vinproduktionen, efterbehandles i eget rensningsanlæg. I de forskellige vinmarker er der anlagt store vandreservoirs, som samler regnvandet og forsyner de drypvandingsanlæg, der er udlagt i markerne (drypvanding betyder en vandbesparelse på ca. 90%). Cline Cellars bruger kun miljøgodkendte stoffer til bekæmpelse af sygdomme og insekter.Siden 2000 har produktionen fulgt de bæredygtige regulativer, som er defineret af 'The Green String Way' (Green String Farm).

Distriktet

Det var franciskaner-munke, der plantede de første vinmarker nær Los Angeles i 1779. Derfra bredte vinen sig i Sonoma, Napa og Santa Clara og oplevede en sand opblomstring, indtil man hundrede år senere fra 1880 oplevede den samme plage som i Europa, vinlusen Phylloxera, der lagde næsten alle marker brak. En plage mere skulle senere ramme vindyrkerne - nemlig forbudstiden fra 1920 til 1933. Men fra 1970 til 1985 oplevede man i hele Californien kæmpe investeringer i forbedringer af enhver art - især i Sonoma, Napa Valley og Lodi.

Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, USA.

Land USA
Styrke 14,5%
Flaskestørrelse 75 cl
Type Rødvin
Årgang 2017
Passer til Oksekød
Varenummer 05503311635