loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Sito Moresco Langhe, Angelo Gaja

249,00 DKK pr. stk.

Land: Italien
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 37,5 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Drue: 30% Barbera 35% Merlot 35% Nebbiolo
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):

Vinen

Vinmarken Sito Moresco blev overtaget af Angelo GAJA i 1979. Den ligger i Pajoré området ved landsbyen Treiso og bærer navnet for den tidligere ejer kaldt Moresco. Det er denne mark, som leverer de fleste druer til vinen (Nebbiolo og Merlot), mens Barbera - som bruges i Sito Moresco siden årgang 2015 - kommer fra GAJAs single-cru marker i området, og Cabernet Sauvignon fra Serralunga. Cabernet Sauvignon indgår dog ikke i årgang 2017.

Med gode vandreserver i undergrunden og en varm forår i 2017, var vinstokkene ca. 15 dage foran det normale. Midt i april, betød 3 dage hård frost at man tabte ca. 10% af produktionen, og fra juni oplevede man til gengæld den varmeste og tørreste (80 dage uden regn) sommer i de seneste 10 år i Piemonte. Det betød et fald i produktion (hos Gaja 20%), men til gengæld meget sunde og koncentrerede druer. Hver druesort bliver gæret for sig på ståltanke, som altid hos GAJA med egne gærceller. Efter endt malolaktisk gæring blev vinene fra de forskellige druer sammenstukket, og blandingen blev lagret i 12 måneder på 1-2 år gamle fade.

I 2017 erstattede man de normal 15% Cabernet Sauvignon med lidt mere Merlot og Barbera og Sito Moresco har derfor en flot, dyb, mørke rubinrød farve og en god frugt-, aroma- og smagskoncentration. Duften er meget kompleks med nuancer af tørrede blomster, blåbær, granatæbler og nødder. Smagen er struktureret og med god velour, og en spændende underliggende mineralitet. Den slutter med masser af sprøde frugtnuancer og en god harmoni mellem friskhed, frugt, tannin og alkohol.

Sito Moresco er meget anvendelig til stort set alle kødretter: lam, kalv og oksekød.

Distriktet

Få steder på jorden er smukkere end Piemonte på en solskinsdag ved efterårstide. De bølgende bakker med vinmarker der står i gyldne farver med de sneklædte Alper i baggrunden og blå himmel foroven. Det ligner ren magi. Det, der præger efteråret i Piemonte, er nu ellers tågedis, der opstår, når den kolde bjergluft fra Alperne mødes med den lune luft fra lavlandet.Langhe DOC/DOP dækker over hele Cuneo provinsen i det nordvestlige Italien og spænder dermed også over et bredt spektrum af vine - såvel røde som hvide. Navnet Langhe anvendes bl.a. for vine fra fx Alba, Roero, Dogliani ommunerne, men også fra distrikterne Barolo og Barbaresco, såfremt de ikke er produceret på 100% Nebbiolo, som påkrævet for netop disse vine. Hvis DOC/DOP Langhe bliver efterfulgt af en druesort på etiketten, skal druesorten udgøre min. 85% af vinen.

Producenten

Hos GAJA gennemgår alle detaljer i produktionen den strengeste kontrol. Vinmarkerne - både dem omkring huset i Barbaresco og i alle de andre områder, hvor GAJA i dag dyrker vin - bliver passet i overensstemmelse med den betydning, de har - nemlig som kilden til det hele! En kilde, som man dog ikke tapper den sidste dråbe ud af - tværtimod, så er netop en del af grunden til den enestående høje kvalitet i vinene fra GAJA, at høstudbyttet pr. ha. i mange tilfælde er MEGET lavt. Dette gælder naturligvis ikke mindst på de bedste marker som f.eks. Sori Tildin, Sori San Lorenzo og Costa Russi.Angelo Gaja overtog som 21-årig vingården i 1961 som den 4. generation i familien. I godt fem årtier var han om nogen fornyeren i Piemonte, og vinene fra GAJA regnes stadig som den ultimative top i området - 'ingen over - og ingen ved siden af'. I de senere år er 5. generation løbende blevet kørt i stilling, og døtrene Gaia og Rossana har jo haft den ypperste læremester, så fremtiden tegner absolut lys for denne enestående vinfamilie. Angelo GAJA har dog ikke helt sluppet tøjlerne endnu, så døtrene har fortsat deres læremester ved deres side...Vinene fra GAJA har aldrig været billige, men de byder på enestående vinoplevelser, og der er kvalitet og smag for hver eneste krone!

Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, Italien, Piemonte.

Land Italien
Styrke 14%
Flaskestørrelse 37,5 cl
Type Rødvin
Årgang 2018
Drue 30% Barbera 35% Merlot 35% Nebbiolo
Passer til Oksekød
Varenummer 06008711721