loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Zinfandel Old Vine Lodi California, Cline Cellars

99,00 DKK pr. stk.

Land: USA
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2020
Drue: Zinfandel
Passer til: Svinekød
Producent:
Årgang (indtastet):

Vinen

Zinfandel 'Lodi' Old Vines laves på druer, som kommer fra flere parceller i det klassiske Zinfandel-område Lodi, der ligger i den indre del af Californien (Indland Valleys), øst for San Francisco. De fleste parceller ligger mere præcist i AVA-distriktet Mokelumne River, som er kendt for nogle af de ældste vinstokke og nogle af de bedste vine i Californien. Cline Cellars henter bl.a. sine drue på vinmarker, som er blevet dyrket i generationer efter generationer i samme familie, fx Fowler Ranch (beplantet i 1942), Hubert og Harney Vineyard (beplantet i 1962) og Alpine Vineyard (beplantet i 1968). Betegnelsen 'Old Vines' er derfor ikke en overdrivelse!En vin lavet på Zinfandel er altid en udfordring for kældermesteren - ikke mindst når druerne kommer fra ældre vinstokke og har en smags- og tanninkoncentration, som nemt kan tage overhånd. Druerne bliver derfor straks afstilket og let mast ved ankomsten til kælderen for at mindske tanninekstraktionen. Gæringen foregår på lukkede ståltanke med druernes egen kærkultur, og vinen modnes derefter i 8 måneder på franske egefade (35% nye, medium toasted), hvilket tilfører vinen en delikat karakter af vanilje og nødder. I det hele taget prøver man under vinificeringen at fremhæve friskheden, finessen og frugtkarakteren i vinen, som modvægt til vinens frugtsødme og intensitet.I Clines Zinfandel finder man karakterer af modne bær (kirsebær, blommer og brombær) i duften. I smagen er vinen meget frugtrig med lækre, krydrede toner og en flot finish med nuancer af vanilje og bløde tanniner. En god struktur og sprødhed giver den samtidig god nerve og harmoni. Det er en vin, som er meget behagelig i sin ungdom, men som får mere charme og kompleksitet med en smule alder.Server Zinfandel 'Lodi' til lam, svinekød - gerne røget, grillet fjerkræ, pastaretter eller grøntsagsretter. Serveringstemperatur: 16-18° C.

Distriktet

Lodi AVA (American Viticultural Area) ligger øst for San Francisco Bay i Central Valley, Californien. Området strækker sig fra den sydlige del af Sacramento County til den nordlige del af San Joaquin Valley. Med sine ca. 36.000 ha. vinmarker er det et af Californiens vigtigste distrikter, som før i tiden dog var berygtet for at masseproducere ret neutrale, men meget populære vine. Tingene har heldigvis ændret sig i takt med, at man har reduceret udbyttet og haft fokus på vinificeringen samt analyseret distriktet for at finde mere specifikke områder, som fx egner sig bedre til bestemte druesorter. Det nærmest middelhavsagtige klima og undergrunden af aflejringer med sand, ler og kalk giver perfekte betingelser for vindyrkning. I dag er Lodi opdelt i afgrænsede AVA sub-distrikter som fx Alta Mesa, Borden Ranch, Clements Hills, Cosumnes River, Mokelumne River og Sloughhouse. Producenterne i Lodi har arbejdet intensivt for at indføre miljøvenlige produktionsregler, "Lodi Rules", som vinhusene kan slutte sig til. Ordningen har fået så stor en succes, at den er ved at brede sig til flere andre vindistrikter i Californien.

Producenten

Fred Cline grundlagde Cline Vineyards nær Oakley i 1982 og fortsatte således i sin bedstefar, Valeriano Jacuzzis, fodspor. Efter fire år fik han følgeskab af sin kældermester-bror Matt, og de to pionerer har siden arbejdet på at udvikle det, man i dag ofte kalder 'den amerikanske Rhônestil'. I 1991 blev produktionsfaciliteterne flyttet fra Oakley til Sonoma Valley (Carneros) på en ny ejendom, der udgør et areal på 140 ha. Stedet blev specielt udvalgt pga. sit kølige klima, der giver gode betingelser for de tilplantede druer: bl.a. Syrah, Viognier, Marsanne og Roussane.Omtanken for naturen og bæredygtighed i produktionen er noget, der prioriteres højt på ejendommen. På taget af produktionslokalerne er installeret et stort solcelleanlæg, der leverer det meste af den strøm, man bruger på stedet. Alt vand hentes fra egen boring, og den del som bruges i vinproduktionen, efterbehandles i eget rensningsanlæg. I de forskellige vinmarker er der anlagt store vandreservoirs, som samler regnvandet og forsyner de drypvandingsanlæg, der er udlagt i markerne (drypvanding betyder en vandbesparelse på ca. 90%). Cline Cellars bruger kun miljøgodkendte stoffer til bekæmpelse af sygdomme og insekter.Siden 2000 har produktionen fulgt de bæredygtige regulativer, som er defineret af 'The Green String Way' (Green String Farm).

Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, Nyheder, USA.

Land USA
Styrke 14%
Flaskestørrelse 75 cl
Type Rødvin
Årgang 2020
Drue Zinfandel
Passer til Svinekød
Varenummer 05500111735