Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323
Rk Rielsing Tyskland

Rk Riesling Reichsgraf Von Kesselstatt

Varenr. 00300021735
fra Østjysk Vinforsyning
DKK 139,00

Vinen

'RK' er nærmest Kesselstatts 'døråbner', en serie vine som stil- og prismæssigt er nemt tilgængelig. Vinene (Riesling, Weissburgunder, Spätburgunder) blev oprindeligt udviklet til at blive serveret på vinhusets egen vinbar og restaurant i Trier, som vine man kan nyde til et lille glas på terrassen, eller til en af de lette salat- eller forretsspecialiteter man serverer på stedet. Til RK riesling anvendes druer fra unge vinstokke i både Mosel, Saar og Ruwer, eller vine som kældermesteren Wolfgang Mertes og ejeren Annegret Reh-Gartner har udvalgt blandt dem, som ikke vil indgå i de større vine.RK Riesling fornægter ikke Kesselstatts klasse. Her er renhed, mineralitet, finesse og balance. I næsen finder man en meget behagelig frugtsødme med nuancer af citrusfrugter, honningmelon og hvide ferskner. Smagen er frisk og frugtrig med et let eksotisk strejf til sidst. Stilmæssigt er den halvtør til tør.Prøv vinen til lette orientalske retter med fjerkræ, skaldyr eller fisk eller til Sushi. Den kan også fint anvendes som velkomstdrik eller som et lille glas uden mad til.

Distriktet

Både historisk og vinmæssigt er Mosel i Tyskland et utroligt spændende område, med gamle romerske byer som Trier, Trittenheim, Bernkastel og Traben-Trarbach. Landskab, historie, vin og gastronomi går op i en højre enhed omkring småbyer langs floden Mosel, hvor der ofte i løbet af året er anledning til fest. Måske for at glemme, hvor vanskeligt vindyrkningen er til dagligt på disse ekstreme stejle bakker, hvor alt arbejde tager ekstra tid.Det er distriktets jordbund af skifer og det særprægede klima, som her giver perfekte dyrkningsforhold for vin. Skiferstene kan udgøre klippeformationer af mere eller mindre lodrette lag, men kan også bestå af smuldrende sten.  Forskellen kan betyde meget for jordbundens evner til at tilbageholde regn og for vinplantens mulighed for at skyde dybe rødder. Kølige nætter, morgentåge omkring floden Mosel og dens mere beskedne biflode Saar og Ruwer, og normalt en hel del sol op ad dagen giver temperaturændringer, som fremmer finesse, mineralitet og renhed i vinene. I Mosel bruger man hovedsageligt druen Riesling.

Producenten

Med en historie som spænder over mere end 650 år (grundlagt 1349), er Weingut Reichsgraf von Kesselstatt i Trier en af de vingårde i Mosel med den længste tradition. Günther Reh købte i 1978 vingården, men overdrog allerede i 1983 ledelsen til sin datter, Annegret Reh-Gartner. Frem til efteråret 2016, hvor Annegret i en alder af kun 61 år på sørgelig vis tabte kampen mod en kræftsygdom, stod hun med stort engagement og kompetence i spidsen for dette topdomaine. Forinden sin bortgang havde Annegret med sin sædvanlige sans for omhyggelighed og planlægning sørget for, at firmaet kunne videreføres på bedste vis, således at den store internationale berømmelse som var blevet Weingut Reichsgraf von Kesselstatt til del kunne fastholdes og videreføres af hendes kompetente team af medarbejdere. Hendes kompromisløse holdning til kvalitet og hendes årelange nære kontakt med kunder på såvel hjemmemarkedet som i udlandet havde på ingen måde været forgæves - hun efterlod alt i absolut bedste stand.Vinene fra Weingut Reichsgraf von Kesselstatt er kendetegnede ved en mineralsk og delikat stil, som er så typisk for vinene fra området. Intet andet vindistrikt i verden kan formentlig konkurrere med lige netop dette områdes delikate og mineralske stil. Især efter de klimaforandringer man har oplevet de senere år, har dalene i Mosel, Saar og Ruwer et stort potentiale til at producere fremragende, tørre vine, hvis fordel ikke ligger i en høj alkoholprocent, men mere i deres elegance og mineralske struktur.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies