Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323
-10%

REMEAGE, BLANC Vin de France, Les Vins de Vienne

Varenr. 2054533
DKK 110,00
DKK 99,00

Spar: DKK 11,00 (10%)

Køb mindst 6 og få den til 64,00 pr. stk.

REMEAGE, BLANC Vin de France, Les Vins de Vienne

 

Distriktet

Vin de France (VdF) er den nye klassifikation (fra 2012) for det, som før i tiden hed Vin de Table (VdT), nemlig vine som er produceret i Frankrig, men falder udenfor de andre appellationer. En stor nyhed i Frankrig er, at det nu er fuldt tilladt at give oplysninger på etiketten for en "Vin de France" om den (de) anvendte druesort(er) i vinen, og i øvrigt årgangen. Vin de France-vine er oftest blandingsvine fra orskellige områder, hvor kvaliteten afhænger af producenten som udvælger og aftapper vinen. Men det kan også være fremragende "garage" vine, hvor kendte (eller mindre kendte) producenter .eks.bruger andre druer end de tilladte i deres AOP (Appellation d'Origine Protégée) eller IGP (Indication éographique Protégée). Det kan osgså være vine, som ikke har opnået godkendelse i en af de mere fornemme appellationer. Man kan altså finde perler blandt Vin de France-vine! Bemærk at for Vin de France må evt. regionsoprindelsen ikke fremgå af etiketten.

 

Producenten

Domaine des Vins de Vienne ligger i Seyssuel og er noget af et eventyr. Hele området omkring Vienne blev ødelagt af phylloxera i slutningen af 18-hundredetallet og kun delvist beplantet igen. Da man i 1970'erne genopdagede områder som Condrieu, Hermitage, Cornas og Côte-Rôtie, glemte man fuldstændigt markerne ved Seyssuel, nord for byen.Stedets gyldne fortid gjorde vinbonden Pierre Gaillard (født nær Seyssuel) nysgerrig under sine ønologi-studier og efter nærmere undersøgelser af stedet, var han ikke i tvivl: Seyssuel skulle leve igen! Hans begejstring for stedet smittede af på to af hans nære venner - vinbønderne François Villard og Yves Cuilleron - og under en god middag i maj 1995 blev slagplanen lagt for genskabelse af de berømte Vins de Vienne. De 3 venner købte 25 ha. marker og peplantede 11,5 ha. vinstokke på parceller udvalgt efter deres beliggenhed og deres undergrund. De samme druesorter, som i sin tid gjorde området berømt, blev brugt: Syrah og Viognier. Romernes oprindelige navne bliver brugt for nogle af vinene: Sotanum - som under romerne blev fremhævet for sine helbredende evner, Taburnum - hvis navn henviser til de flotte terrasser, hvor den vokser, samt Heluicum.Ud over vinene, som udelukkende kommer fra deres nyindkøbte marker i Seyssuel, har producenterne bag Vins de Vienne - med hver deres erfaringer med dyrkning og vinificering i hvert deres område - besluttet at supplere deres sortiment med vine lavet på druer udvalgt hos andre producenter. Udvælgelseskriterierne er strenge, og kun topkvalitetsdruer bliver indkøbt. Selve vinificeringen følger de samme principper som vinene fra egne marker.

 

Produktet

Denne ganske enestående Vin de France 'Reméage' (Navnet betyder 'pilgrimsrejse' i den lokale dialekt) er sammenstukket af Vins de France og Vins de Pays fra den nordlige Rhône-dal samt f.eks. Lubéron og Languedoc-Roussillon. Vinen er simpelthen lavet af de bedste cuvée'er (såkaldte 'Coup de Coeur'), man stødte på hos Vins de Viennes leverandører. Reméage Blanc består af vine, som er lavet på Viognier,  Chardonnay og Sauvignon Blanc.Umiddelbart efter høsten bliver druerne presset, og gæringen foregår på  ståltanke. Der laves kun et Cuvée om året af vinen, som efter gæringen opbevares på tank og aftappes efterhånden, som der er behov for det. På denne måde beholder vinen sin friskhed og sin frugtrighed.Det er en ganske usædvanlig dejlig, frisk og charmerende hvidvin, med masser af nuancer som f.eks. linde- og akacieblomst, pære, abrikos og fersken. Samtidig har vinen en god sprødhed og struktur, dog med en frisk sødme, som gør den meget anvendelig f.eks. som velkomstdrink.En luksus Vin de France, som kan tåle selv de kraftigste skaldyr- og fiskeretter med masser af krydderier og eksotiske karakterer.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies