Den lækre farve, skønne friske duft med en forfriskende syre og et lille bid af tanninen gør den særdeles velegnet iskold på stranden om sommeren, i sommerhuset til den vegetariske lasagne og som vinøs snack i dine pæneste vinglas sammen med vennerne.
Pris: 89,00 DKK.
Pris u. moms 71,20 DKK.
Pris inkl. rabat: 89,00 DKK.
Moms: 17,80 DKK.
Forventet fragt: 39,00 DKK.
Ikke på lager
Temaet mangler filen out_of_stock_signup.html
for at kunne vise indholdet.
Pris: 140,00 DKK.
Pris u. moms 112,00 DKK.
Pris inkl. rabat: 140,00 DKK.
Moms: 28,00 DKK.
Forventet fragt: 39,00 DKK.
Ikke på lager
Temaet mangler filen out_of_stock_signup.html
for at kunne vise indholdet.
Pris: 120,00 DKK.
Pris u. moms 96,00 DKK.
Pris inkl. rabat: 120,00 DKK.
Moms: 24,00 DKK.
Forventet fragt: 39,00 DKK.
Ikke på lager
Temaet mangler filen out_of_stock_signup.html
for at kunne vise indholdet.
Pris: 89,00 DKK.
Pris u. moms 71,20 DKK.
Pris inkl. rabat: 89,00 DKK.
Moms: 17,80 DKK.
Forventet fragt: 39,00 DKK.
Ikke på lager
Temaet mangler filen out_of_stock_signup.html
for at kunne vise indholdet.
Rosévin er ikke og har aldrig været et mix af rød- og hvidvin. Den er helt sin egen vin.
Rosévin bliver lavet af forskellige drue typer, afhængigt af hvor i verden vinen kommer fra, men det er altid rødvinsdruer.
Når vinbonden presser druerne bliver most og drueskaller ikke filtreret fra hinanden, men gærer sammen i vintanke. Denne proces kaldes ”maceration”.
De fleste rødvin ligger en uge eller to på vintanke afhængigt af hvilken drue, vinområde og producent. En let Pinot Noir ligger typisk kun en uge, mens en kraftig Nebbiolo eller Cabernet Sauvignon ofte vil ligge i 2 uger eller mere. Ved denne proces trækker man smag og garvesyre ud af skindet og ind i mosten.
Med rosévine ligger skallerne typisk kun 12-36 timer afhængig af hvor meget farve og smag, der skal være i den rosé, vinbonden ønsker at lave, hvilket naturligvis er væsentlig kortere end når der bliver produceret rødvine.
Rosé laves på mange forskellige druer, blandt andet på druerne Pinot Noir, Primitivo, Sangiovese og Gamay.
Men denne korte maceration betyder også at der bliver produceret utroligt lette og friske vine, som er utroligt velegnet til en lækker forårsdag på terrassen, i skyggen om sommeren på terrassen eller når du nyder solnedgangen henunder efteråret.
Rosé bliver mere og mere populær i Danmark, og derfor bliver der også flere muligheder af gode rosévine. Groft sagt kan man dog opdele rosévine i forskellige typer:
Rosevine typisk fra Provence i Frankrig hvor hele roséideen startede. Så når vi nyder en læskende, elegant og lys rød (nogle gange næsten helt fersken farvet) rosevin på terrassen, kan vi drømme os ned til Cannes og Den Franske Riviera. Dog er disse vine særdeles velegnet til den lette tærte med kylling og en lille let sommer salat til.
Disse roséer er meget tit fra Chile eller Italien, vinene herfra kan både nydes ved festlige lejligheder, men også til forretter med kylling og fisk, aperitif med små oste snack og lækre Italienske Tarelli kiks eller til den let marinerede nakke kotelet, der er vendt kort på grill panden med ny opgravede og ny kogte små kartofler med lidt brunet smør til.
Disse roséer er meget tit fra Chile eller Italien, vinene herfra kan både nydes ved festlige lejligheder, men også til forretter med kylling og fisk, aperitif med små oste snack og lækre Italienske Tarelli kiks eller til den let marinerede nakke kotelet, der er vendt kort på grill panden med ny opgravede og ny kogte små kartofler med lidt brunet smør til.
Mørke rosévine kan være fra Côtes du Rhône i Frankrig eller Puglien i syditalen, vælger du vine herfra er de oplagt som ledsager til mad. Men ikke kun til fisk og skaldyr, men også til lyst kød, let krydrede retter og fyldige supper.
Det er især i denne kategori at der de sidste par år er kommet flere og flere dejlige rosévine med stor kompleksitet og finesse. Rosévin er ikke kun til terrassen længere
Som vi fornemmer det er rosévine en kategori i stor vækst og en vin som bliver taget meget seriøst af både vinproducenter, men også vinanmeldere og restaurantionsbranchen. Derfor finder vi også en rosévin til din anledning, uanset hvilket tidspunkt på året du har lyst til et godt glas rosé, om det så er forår, sommer, efterår eller vinter!
Rosé er jo lavet på rødvinsduer, men bør absolut serveres som hvidvine. Det vil sige, at lette lyse rosévine bør serveres omkring 7-9 grader, mens mad-roséer bør serveres ved 10-12 grader. Vinene vil desuden stige i temperatur, mens den er i glasset, ligesom flaskens temperatur også stiger ved at stå på bordet.
Ønsker du at holde de 7-9 grader kan du med fordel sætte flasken i en vinkøler eller en champagne køler med lige dele koldt vand og isterninger.
Det perfekte klima med kølige briser fra Middelhavet giver mange Provence rosévine ideelle vækstbetingelser og gør dem helt unikke. Den lyse laksefarvede vin med den elegante bouquet og sprøde, tørre smag vækker ferieminder og er den perfekte forårs- og sommervin.
Der er også enestående rosé i Argentina, Chile, Italien, Spanien og Frankrigs Rhônedal og vi prøver at fine de bedste Rosévine fra de bedste producenter i verden.
Det nyeste er vel en Rosé portvin, som er fremragende afkølet, evt. med lidt is og mynteblade, som aperitif eller efter maden på terrassen på de lune sommer aftener.
Smagen er dejlig frugtig, med masser af noter af jordbær og kirsebær og en let tropisk strejf.
Rosé portvin virker mere let og frisk end de traditionelle portvinstyper.