Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323

Spiritus

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Et stort sortiment af kvalitets spiritus

Hos Huset Appel og Pingvin & CO finder du et stort sortiment af kvalitets spiritus, alt godt fra Gin, Rom, Whisky, Vodka og Cognac-verdenen. Vi kan lide udenlandske mærker, som Bumbu og A.H. Riise, og vi syntes at det er super fedt, at der kommer mere og mere fra de danske destillerier.

Du finder alt fra Gin, Rom, Vodka til de mere specielle Malt (lige før det bliver Whisky). Jeg kan rigtig godt lide de udenlandske mærker, Som Bumbu og AH Riise, men samtidig synes jeg det er super fedt, at der kommer mere og mere fra de danske destillerier. 

Gin

Gin er en destilleretalkoholisk drik, der er smagssat med enebær. Gin har primært været kendt som et produkt fra England, men produceres nu I det meste af verden. I Danmark alene produceres der over 50 brands (november 2017), og de danske gins er meget populære verden over, som Danish West Coast Gin Der lige har vundet prisen som bedste gin i New York 2018. Gin anvendes traditionelt i aperitif-drinks som gin og tonic, dry martini og Tom Collins.

Rom

Rom fremstilles af saft eller melasse fra rørsukker, og vand. Blandingen af sukker og vand gæres til en væske med 8-10% alkohol. Derefter destilleres den til en alkoholprocent på op til 90 % og lagres på egetræsfade. Efter lagringen fortyndes rommen ned til 40-43 % alkohol og fyldes på flasker. Blandingen af rom med snaps og vand til det færdige produkt kaldes forskæring.

Whisky

Whisky fremstilles af fermenteret byg, rug, hvede eller majs, der destilleres. Maltwhisky er lavet af maltet byg.
Whisky kan sammenlignes med øl uden humle, der destilleres. De første faser i produktionen frem til destillering og lagring svarer således stort set til ølproduktion: maltning, tørring, mæskning og gæring . Maltwhisky bliver herefter typisk dobbeltdestilleret på kobberkedler. Whiskyen opbevares på fade "casks" af egetræ.
Grainwhisky er whisky destilleret kontinuerligt til høj alkoholstyrke på enten hvede eller majs og bruges til at blende med. Grain whisky har let krop og smag, men er ikke neutral, og den lagres på egefad i mindst tre år.
Ud over de traditionelle aftapninger fra destillerierne findes også "uafhængige aftapninger". Det er whiskykøbmænd, der køber et eller flere fade hos destillerierne og opbevarer dem og sælger dem, som de vil. Det er derfor et anderledes produkt end standardproduktet.
En whisky skal være på mindst 40% og mindst tre år gammel. Når den kommer fra fadet er den ofte på 50-60% Cask strength og fortyndes ofte til 42%-46%.
Under lagringen trænger væske – herunder alkohol – ud gennem porerne i træfadene. Denne del som udgør op til 1½-2½% årligt betegnet som angel's share. Udtrykket stammer fra cognac og armagnac-distrikterne.
Farven på whisky kan være justeret med karamel, og whiskyen kan være koldfiltreret. Det vil sige, at den har været kølet ned for at fjerne urenheder. Koldfiltreringen blev indført efter at amerikanerne havde returneret whisky fordi de troede, at der var noget galt med whiskyen, der var uklar ved kølig opbevaring pga fortætning af olierne i whiskyen. En del af de stoffer, der frasorteres, er smagsstoffer. Sådan at filtreringen fjerner en del af smagen. Derfor er mange begyndt at aftappe whiskyen uden koldfiltrering. For at undgå at whisky bliver uklar aftappes den ved højere alkoholprocent.

Likører

En likør er en sød alkoholisk drik, som ofte har fået smag fra frugter, urter, krydderier, blomster, frø, rødder, planter, bark eller fløde. Ordet likør kommer fra latin liquifacere, "at opløse" og henviser til opløsningen af de smagsgivere, der bliver brugt i likøren. Likører bliver ikke lagret i modsætning til eksempelvis whisky, men hviler under fremstillingen, så smagsstofferne kan udvikle sig.

Brandy

Brandy er forkortelsen for brandy wine af nederlandsk brandewijn og er betegnelsen for brændevin, der fremstilles ved destillation af vin fra andre steder end i Cognac og Armagnac i Frankrig. Brandy fra de områder er beskyttet af EU's oprindelseslovgivning. "Eau de vie" er destilleret af gærede frugter.
Som hovedregel er brandy lagret mellem et halvt og et helt år. Destillatet modnes forskelligt fra land til land, lige som smag, farve og alkoholprocent også varierer.
Brandy må ikke forveksles med søde likørtyper med navne som kirsebær-brandy eller abrikos-brandy.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies