Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323

Sigrun Noble Marlborough, Konrad (37,5cl)

Varenr. 05700321421
fra Østjysk Vinforsyning
DKK 199,00

Vinen

Sigrun Noble Two laves på Riesling og Sauvignon Blanc fra to parceller i Waihopai Valley. Druerne bliver alle håndplukkede i løbet af 4 uger, når de er perfekt angrebet af botrytis. Druerne bliver presset meget skånsomt ad flere omgange for at opnå en meget koncentreret most. Gæringen af Rieslingen foregår på ståltanke for at bibeholde druens sarte aroma, mens Sauvignon Blanc bliver gæret på franske egefade. I begger tilfælde bliver gæringen standset ved afkøling, når vinene når op på ca. 9% i alkohol - noget som tager ca. et år! Til sidst bliver de to vine blandet for at give den perfekte kombination. Sigrun Noble Two er en af de bedste og mest delikate dessertvine, vi har smagt. Farven er let gylden med et næsten grønligt skær, og i duften finder man komplekse toner af honning, bivoks, lime og friskplukkede druer. I smagen fornemmer man 'Botrytis' karakteren med flotte toner af rosiner, ferskner og eksotiske frugter men også en meget delikat sprød karakter af grønne blade, som giver vinen en utrolig frisk og delikat sødme. I eftersmagen er det finessen, som dominerer i denne vin.Server den til f.eks. frugttærter, desserter med eksotiske frugter, souffléer samt til foie gras eller blåskimmeloste.

Distriktet

Marlborough er i dag helt klart New Zealands mest anerkendte vindistrikt. Området er kendetegnet ved dale, der strækker sig langs floderne Waihopai River (biflod til Warau) og Wairau River. Det er et relativt tørt område (under 300 mm. regn i vækstsæsonen), men floderne forsyner vinmarkerne rigeligt med vand. Undergrunden i området består hovedsageligt af stenaflejringer efter tidligere gletsjere samt ler og sand. Perfekte betingelser til vindyrkning!Klimaet i Marlborough hører til i den køligere ende af skalaen. Faktisk ligger middeltemperaturen i den varmeste sommermåned januar på blot 17,7 grader, hvilket er koldere end i eksempelvis Champagne. Frost om natten kan være et problem for vinbønderne, især om foråret, når de sarte skud udvikles, men også om efteråret, hvor især druerne er udsatte. Heldigvis sikrer solen høje temperaturer i dagtimerne, og disse temperaturudsving er faktisk meget gunstige for modningen af druerne, da det sikrer meget aromatiske og mere delikate vine.

Producenten

Konrad Wines ejes af ægteparret Konrad & Sigrun Hengstler og deres to sønner Conrad og Carlo. Konrad & Sigrun immigrerede i sin tid fra Tyskland for at hellige sig vinproduktion i Australien, men efter nogle år på det varme kontinent vendte de næsen mod mere vante temperaturforhold i New Zealand. I 1996 opkøbte de 20 ha. jord i Wairau Valley og 10 ha. i Waihopai Valley - begge markbesiddelser beliggende i Marlborough regionen. Markerne blev først og fremmest beplantet med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, men siden er der også kommet Chardonnay og Riesling. I alle årene har man haft fokus på bæredygtig dyrkning af druerne i et område, hvor vindyrkning godt kan give store udfordringer. Somrene kan være ekstremt tørre, men bl.a. ved kort beskæring af vinstokkene kan man begrænse drypvandingen betragteligt. Vinstokkene beskyttes mod frost gennem vindmølle og sprinkleranlæg. Konrads vinmarker i Waihopai Valley er nu alle dyrket efter certificeret økologisk landbrug (Biogro nr. 5221) og man er i gang med overgang til økologi på de andre vinmarker i Wairau Valley.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies