loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Sigrun Noble Marlborough, Konrad (37,5cl)

199,00 DKK pr. stk.

Land: New Zealand
Styrke: 11,5%
Flaskestørrelse: 37,5 cl
Type: Dessertvin/ Portvin
Årgang: 2014
Drue: Riesling og Sauvignon Blanc
Passer til: Dessert
Producent:

Vinen

Sigrun Noble Two laves på Riesling og Sauvignon Blanc fra to parceller i Waihopai Valley. Druerne bliver alle håndplukkede i løbet af 4 uger, når de er perfekt angrebet af botrytis. Druerne bliver presset meget skånsomt ad flere omgange for at opnå en meget koncentreret most. Gæringen af Rieslingen foregår på ståltanke for at bibeholde druens sarte aroma, mens Sauvignon Blanc bliver gæret på franske egefade. I begger tilfælde bliver gæringen standset ved afkøling, når vinene når op på ca. 9% i alkohol - noget som tager ca. et år! Til sidst bliver de to vine blandet for at give den perfekte kombination. Sigrun Noble Two er en af de bedste og mest delikate dessertvine, vi har smagt. Farven er let gylden med et næsten grønligt skær, og i duften finder man komplekse toner af honning, bivoks, lime og friskplukkede druer. I smagen fornemmer man 'Botrytis' karakteren med flotte toner af rosiner, ferskner og eksotiske frugter men også en meget delikat sprød karakter af grønne blade, som giver vinen en utrolig frisk og delikat sødme. I eftersmagen er det finessen, som dominerer i denne vin.Server den til f.eks. frugttærter, desserter med eksotiske frugter, souffléer samt til foie gras eller blåskimmeloste.

Distriktet

Marlborough er i dag helt klart New Zealands mest anerkendte vindistrikt. Området er kendetegnet ved dale, der strækker sig langs floderne Waihopai River (biflod til Warau) og Wairau River. Det er et relativt tørt område (under 300 mm. regn i vækstsæsonen), men floderne forsyner vinmarkerne rigeligt med vand. Undergrunden i området består hovedsageligt af stenaflejringer efter tidligere gletsjere samt ler og sand. Perfekte betingelser til vindyrkning!Klimaet i Marlborough hører til i den køligere ende af skalaen. Faktisk ligger middeltemperaturen i den varmeste sommermåned januar på blot 17,7 grader, hvilket er koldere end i eksempelvis Champagne. Frost om natten kan være et problem for vinbønderne, især om foråret, når de sarte skud udvikles, men også om efteråret, hvor især druerne er udsatte. Heldigvis sikrer solen høje temperaturer i dagtimerne, og disse temperaturudsving er faktisk meget gunstige for modningen af druerne, da det sikrer meget aromatiske og mere delikate vine.

Producenten

Konrad Wines ejes af ægteparret Konrad & Sigrun Hengstler og deres to sønner Conrad og Carlo. Konrad & Sigrun immigrerede i sin tid fra Tyskland for at hellige sig vinproduktion i Australien, men efter nogle år på det varme kontinent vendte de næsen mod mere vante temperaturforhold i New Zealand. I 1996 opkøbte de 20 ha. jord i Wairau Valley og 10 ha. i Waihopai Valley - begge markbesiddelser beliggende i Marlborough regionen. Markerne blev først og fremmest beplantet med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, men siden er der også kommet Chardonnay og Riesling. I alle årene har man haft fokus på bæredygtig dyrkning af druerne i et område, hvor vindyrkning godt kan give store udfordringer. Somrene kan være ekstremt tørre, men bl.a. ved kort beskæring af vinstokkene kan man begrænse drypvandingen betragteligt. Vinstokkene beskyttes mod frost gennem vindmølle og sprinkleranlæg. Konrads vinmarker i Waihopai Valley er nu alle dyrket efter certificeret økologisk landbrug (Biogro nr. 5221) og man er i gang med overgang til økologi på de andre vinmarker i Wairau Valley.

Gå på opdagelse i Vin, Dessertvine, Andet Dessertvin.

Land New Zealand
Styrke 11,5%
Flaskestørrelse 37,5 cl
Type Dessertvin/ Portvin
Årgang 2014
Drue Riesling og Sauvignon Blanc
Passer til Dessert
Varenummer 05700321421


Ofte købt sammen med:

Rocca Conti Pardo Piemonte
89,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 13,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2000
Drue: Dolcetto og Barbera
Passer til: Oksekød
Producent: Rocca
Se mere