Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323

Sauvignon Blanc Øko Marlborough, Konrad

Varenr. 05700121835
fra Østjysk Vinforsyning
DKK 149,00

Vinen

Udfordringen for Konrad med deres Sauvignon Blanc er, at gengive alle de delikate aromaer, druerne udvikler i det kølige 'Marlborough-terroir', som netop er kendt for netop denne drue. Druerne kommer udelukkende fra Konrads vinmark i Waihopai Valley, som er nu certificeret økologisk. En del af vinen er gæret på ståltanke mens resten gæres på to år gamle franske egetræsfade. For at bevare vinen så frisk som muligt er den aftappet efter blot 3 måneder modning 'sur lie' på ståltanke og træfade.Sauvignon Blanc fremstår med et let, grøn-gyldent skær i glasset. I næsen finder man klassiske nuancer af frisk hyldeblomst, men også mere eksotiske toner af grape og litchi. Smagen har god velour, en pæn frugtsødme og en klingende ren syre. Det er en utroligt velstruktureret vin, hvor alt er meget fint afstemt. Meget appetitgivende!En dejlig vin til de fleste fiskeretter, til pastasalater eller til asiatisk inspirerede retter.

Distriktet

Marlborough er i dag helt klart New Zealands mest anerkendte vindistrikt. Området er kendetegnet ved dale, der strækker sig langs floderne Waihopai River (biflod til Warau) og Wairau River. Det er et relativt tørt område (under 300 mm. regn i vækstsæsonen), men floderne forsyner vinmarkerne rigeligt med vand. Undergrunden i området består hovedsageligt af stenaflejringer efter tidligere gletsjere samt ler og sand. Perfekte betingelser til vindyrkning!Klimaet i Marlborough hører til i den køligere ende af skalaen. Faktisk ligger middeltemperaturen i den varmeste sommermåned januar på blot 17,7 grader, hvilket er koldere end i eksempelvis Champagne. Frost om natten kan være et problem for vinbønderne, især om foråret, når de sarte skud udvikles, men også om efteråret, hvor især druerne er udsatte. Heldigvis sikrer solen høje temperaturer i dagtimerne, og disse temperaturudsving er faktisk meget gunstige for modningen af druerne, da det sikrer meget aromatiske og mere delikate vine.

Producenten

Konrad Wines ejes af ægteparret Konrad & Sigrun Hengstler og deres to sønner Conrad og Carlo. Konrad & Sigrun immigrerede i sin tid fra Tyskland for at hellige sig vinproduktion i Australien, men efter nogle år på det varme kontinent vendte de næsen mod mere vante temperaturforhold i New Zealand. I 1996 opkøbte de 20 ha. jord i Wairau Valley og 10 ha. i Waihopai Valley - begge markbesiddelser beliggende i Marlborough regionen. Markerne blev først og fremmest beplantet med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, men siden er der også kommet Chardonnay og Riesling. I alle årene har man haft fokus på bæredygtig dyrkning af druerne i et område, hvor vindyrkning godt kan give store udfordringer. Somrene kan være ekstremt tørre, men bl.a. ved kort beskæring af vinstokkene kan man begrænse drypvandingen betragteligt. Vinstokkene beskyttes mod frost gennem vindmølle og sprinkleranlæg. Konrads vinmarker i Waihopai Valley er nu alle dyrket efter certificeret økologisk landbrug (Biogro nr. 5221) og man er i gang med overgang til økologi på de andre vinmarker i Wairau Valley.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies