Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323
Riff Pinot Grigio

Riff Pinot Grigio Delle Venezie Doc, Alois Lageder

Varenr. 06047921835
fra Østjysk Vinforsyning
DKK 99,00

Vinenen

Vinserien Cantina Riff (rev/klippe på dansk) blev lanceret af Alois Lageder for ca. ti år siden og samler vine, som laves på druer, der hentes hos faste leverandører i den nordøstlige del af Tre Venezie-regionen, ved Dolomitterne og i Veneto. Vinmarkerne i dalen er anlagt på en undergrund af aflejringer fra havet (kalk, småsten, ler og sand), mens vinstokkene på bjergskråningerne vokser i mere stenholdigt jord. Det giver mulighed for en god balance mellem renhed, struktur og mineralitet. Vinene bliver vinificeret på vingården i Magrè. Vinen er både gæret og modnet (på sit lie i ca. 4 måneder) på ståltanke for netop at bevare den sarte balance i vinen.

Vinen har en flot, lysgylden farve med grønligt skær. Duften er umiddelbar og aromatisk, med god frugtsødme, finesse og lækre nuancer af ferskner, kiwi og passionsfrugt. Smagen er meget sammensat, med god struktur og sprødhed og samtidig god velour. Den ender meget ren og elegant, med god mineralitet.

Velegnet til diverse forretter og salater, skaldyr, fisk, sushi og fjerkræ i lyse saucer.

Distriktet

Delle Venezie DOC-distriktet henter ikke sit navn fra selve byen Venedig, men fra det administrative område "Tre Venezie", som førhen samlede Venezia Euganea, Venezia Giulia og Venezia Tridentina. Områderne svarer i dag til Veneto, Friuli-Venezia Giulia og Trentino-Alto Adige. Vinene i Delle Venezie DOC kan således komme fra disse tre distrikter. Delle Venezia blev ophøjet til DOC i 2017, hvor den før var IGT/IGP (nu IGP Trevenezie). Det er først og fremmest druen Pinot Grigio, som anvendes i området, og netop Pinot Grigio Delle Venezie DOC er i dag en af de mest populære vine fra Norditalien. Den er især værdsat for dens sprødhed og mineralitet. Andre druersorter anvendes også: Garganega (max. 2%), Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay (max. 3-10% for alle disse sorter), m.fl.

Producenten

Blandt de vinproducenter, som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området. Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970'erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning startede først i 1990'erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 160 ha. vinmarker, hvoraf de 50 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 110 ha. er fordelt på ikke mindre end 100 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders bæredygtige retningslinjer, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno og Caldaro dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret siden 2004), mens vinmarkerne Lindenburg i Bolzano og Krafuss i S. Michele/Appiano er under konvertering til biodynamisk produktion. Alois Lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den gode gastronomi.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies