Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323

Puligny-montrachet Francois Carillon Et Fils, Bourgogne, Frankrig

Varenr. 03804021735
fra Østjysk Vinforsyning
DKK 599,00

Vinen

Carillons vinstokke, hvor druerne til denne vin kommer fra, er plantet i 1967 på 11 forskellige navngivne marker på i alt 3 ha. beliggende lige under de første skråninger i Puligny. Her finder man en overvægt af ler i undergrunden, som ofte giver strukturerede vine med en god mineralsk karakter. Vinen er først modnet i 12 måneder i klassiske små træfade, hvoraf de 15% er nye, og derefter 6 måneder i rustfrie ståltanke. Vinen er kun let filtreret inden aftapningen.

Som altid hos François Carillon er det finessen og frugten, som dominerer. Duften er dyb og sprød med nuancer af abrikoser, hvide ferskner og lime. Smagen er meget klingende, med god mineralitet og friskhed. Det er en meget vellavet og appetitgivende vin.

Server den til skaldyr (hummer, krabbekløer, østers), fisk gerne med asiatisk præg.

Distriktet

Et af de mest kendte områder for produktion af hvidvine i verden er uden tvivl Puligny-Montrachet i Côte de Beaune. I størrelse fylder Puligny kun halvdelen af Meursaults areal og 2/3 af Chassagnes - begge hvidvinsproducerende nabokommuner, men i berømmelse slår Puligny dem begge. Det er i jordbunden, man skal finde årsagen til Puligny-Montrachets særlige kvalitet. Ud over Bourgognes klassiske blanding af kalk og ler finder man her lag med småsten, som sikrer en god dræning og samtidig optager varmen ved overfladen og afgiver den senere.Det er i øvrigt oprindeligt til vandet, kommunen skylder sit navn, idet området i middelalderen var kendt for sine mineralvandskilder og sumpede områder. De findes stadig den dag i dag (på gammel fransk hed sump "pol"). Fra Poligny - stedet med vand - blev det til Puligny, og som flere andre kommuner fik landsbyen i det 19. årh. lov til at tillægge navnet for den bedste vinmark i området til sit eget navn:.Grand Cru-marken Montrachet. I øvrigt en mark som Puligny må dele med nabokommunen Chassagne i lighed med Grand Cru-marken Bâtard-Montrachet. Men kommunen Puligny har dog to Grand-Cru-marker for sig selv, nemlig Chevalier-Montrachet og Bienvenues-Bâtard-Montrachet og i øvrigt flere fremragende 1. Cru marker.

Producenten

Grundlæggelsen af Domaine François Carillon fandt officielt sted i 2010, men familien Carillon er ikke nybegyndere i Puligny-Montrachet, idet man kan føre sine aner tilbage til 1520, hvor Jehan Carillon allerede da var vinbonde i Puligny. I 2010 besluttede de to brødre bag Domaine Louis Carillon (grundlagt 1611) François og Jacques - at tage besværet med at dele vingården og de 12 ha. vinmarker, for at sikre deres børn mindre besvær i fremtiden! De to brødre har i mange år arbejdet tæt sammen efter de samme familietraditioner, og det var derfor med blødende hjerte de foretog delingen.Deres begejstring og seriøsitet er kendt langt ud over landsbyens grænser og det kan ikke undgå at smitte af på deres vine, som anses for at høre til eliten i Puligny og har gjort det i 15 generationer. Begge er meget begejstret for vine med stor finesse og kompleksitet, og selv om deres kældre nu ligger på hver sin side af hovedvejen i landsbyen, har de ikke tænkt sig at lave om på deres måde at vinificere vin på. Dog har François iværksat en overgang til økologisk dyrkning på sine vinmarker, noget som han længe har været tilhænger af. Han råder i dag over 6,5 ha. fordelt på Chassagne, Puligny og St. Aubin kommunerne (hovedsageligt 1. Cru og Grand Cru).

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies