loading...
(0) varer i din kurv 0,00
  • Let drikkelig Fransk rødvin

Liberty Nages Rouge Øko Vin De France, Château De Nages

125,00 DKK pr. stk.

Land: Frankrig
Styrke: 12,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Drue: Carignan, Grenache, Merlot og Syrah
Passer til: Fjerkræ
Producent:
Årgang (indtastet):

Let drikkelig frugtrig Fransk rødvin

Vinen

Château de Nages’ nye økologiske Vin de France serie ”Liberty” samler umiddelbare, liflige, aromatiske og frugtrige vine, som både kan bruges til et lille glas i utide og til den lette gastronomi. Det er vine, som kan tages frem og åbnes i sidste øjeblik, og som alligevel vil give fuld valuta (og smag!) for pengene. De er lavet efter naturlige principper, uden tilsætning af svovl, med druernes egne gærceller og med en naturlig bundfældning i stedet for filtrering. Liberty Rouge er lavet på Syrah, Grenache, Carignan og Merlot, som hentes på diverse parceller på ejendommen. Efter en total afstilkning gennemgår druerne en gæring i ståltanke. Gæringen er ret kort, da man prioriterer friskheden og frugtkarakteren. Vinen får herefter en kort modning på ståltanke inden aftapning. Det er den umiddelbar og frugtrig stil, man har prioriteret i Liberty Rouge. I duften fornemmer man meget liflige aromaer af kirsebær, hindbær og røde skovbær, men også delikate, krydrede nuancer. I smagen afslører vinen hurtigt sin finesse og charme, med sarte toner af røde bær. Det er en vin, som man hurtigt kommer til at synes om, og som kan serveres til mange forskellige retter – fra grøntsager til fjerkræ, pizzaer, pastaretter, men også kraftigere retter med svinekød, kalv eller lam. Serveringstemperatur: 16 - 18°C.

Producenten

Château de Nages ligger nær landsbyen Caissargues, syd for Nîmes og har været i Michel Gassiers familie i fire generationer. Som 33-årig overtog Michel sammen med hustruen Cristina ejendommen og de dengang 50 ha. vinmarker efter bedstefaren. I starten var han ikke helt tilfreds med resultaterne, så først da han i 2006 mødte den berømte Rhône-ønolog, Philippe Cambie (Winemaker of the Year 2010, Robert Parker), følte han, at der kom det ønskede skred i udviklingen. Ud fra devisen ” Man arver ikke jorden fra sine forfædre, man låner den af sine børn ”, gik han hurtigt i gang med at producere druerne efter økologiske principper, i øvrigt midt i et område, der er klassificeret som ”Natura 2000”-beskyttelsesområde. Château de Nages er i dag kendt som en af de bedste økologiske producenter i distriktet (godkendt økologisk siden 2011). Michel Gassier er tilhænger af at høste druerne, når de er optimalt modne, og under vinificeringen, som tilpasses hver enkelt vin, forsøger teamet at fremhæve aromaen, sprødheden og frugtkarakteren fra de enkelte druesorter. De økologiske vine fra Château de Nages er kendetegnede ved deres frugtrige, mineralske og harmoniske karakterer. En meget personlig stil for Costières de Nîmes!

Distriktet

Vin de France (VdF) er den nye klassifikation (fra 2012) for det, som før i tiden hed Vin de Table (VdT), nemlig vine som er produceret i Frankrig, men falder udenfor de andre appellationer. En stor nyhed i Frankrig er, at det nu er fuldt tilladt at give oplysninger på etiketten for en "Vin de France" om den (de) anvendte druesort(er) i vinen, og i øvrigt årgangen. Vin de France-vine er oftest blandingsvine fra forskellige områder, hvor kvaliteten afhænger af producenten som udvælger og aftapper vinen. Men det kan også være fremragende "garage" vine, hvor kendte (eller mindre kendte) producenter f.eks. bruger andre druer end de tilladte i deres AOP (Appellation d'Origine Protégée) eller IGP (Indication Géographique Protégée). Det kan osgså være vine, som ikke har opnået godkendelse i en af de mere fornemme appellationer. Man kan altså finde perler blandt Vin de France-vine! Bemærk at for Vin de France må evt. regionsoprindelsen ikke fremgå af etiketten.

Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, Vin til Fester, Frankrig.

Land Frankrig
Styrke 12,5%
Flaskestørrelse 75 cl
Type Rødvin
Årgang 2018
Drue Carignan, Grenache, Merlot og Syrah
Passer til Fjerkræ
Varenummer 01107210035