loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Le Tigre Château Des Adouzes

119,00 DKK pr. stk.

Land: Frankrig
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: 35% Carignan 35% Grenache 30% Syrah
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):

Vinen

Navnet 'Le Tigre' (tigeren) er valgt til denne vin, fordi den besidder en styrke og en balance, som er klassisk for netop en tiger. Vinen er lavet på Carignan (35%), Grenache Noir (35%) og Syrah (30%) fra flere parceller på ejendommen. Høsten foregår manuelt, og druerne bringes til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Carignan gæres i hele klaser i tryktanke (macération carbonique), mens Grenache og Syrah bliver afstilket og gæret på ståltanke. Vinene modnes separat i 12 måneder på tank, og aftapningen foregår umiddelbart efter sammenstikningen og en ganske let filtrering, for at optimere aromaen og smagen.Farven er mørk og dyb, og i duften finder man koncentrerede nuancer af modne hindbær, solbær og brombær samt krydrede toner, som hurtigt udvikler sig med iltning i glasset. I smagen er vinen struktureret og meget fyldig med noter af engelsk lakrids og bitter chokolade. Den virker dog samtidigt ret delikat og velouragtig, med god finesse og friskhed, så den efterlader et meget charmerende indtryk.Server den til and, lam eller okse. Prøv den også til fx pastaretter. Giv vinen lidt tid i en karaffel inden servering.

Distriktet

Faugères ligger i Languedoc i Sydfrankrig, nord for byerne Béziers og Pézenas, og strækker sig på de flade områder mod syd til Cevennes-bjergenes nordvendte skråninger, hvor vinstokkene dyrkes 300-400 m.o.h. Distriktet fik i 1982 sin AOP-klassifikation for rødvine (85%) og rosévine samt i 2005 for hvidvine. Munkene fra klosteret i Sylvanes (Aveyron) udbredte allerede i det 12. årh. vindyrkningen i distriktet, men i nyere tid er det uden tvivl AOP-klassifikationen samt en ny generation af seriøse producenter, der har medført en fantastisk genoprejsning for Faugères. Jordbunden i Faugères er både fattig og syreholdig og består hovedsageligt af sammenpressede kalk- og leraflejringer fra havet, der oprindeligt dækkede hele området. Dette giver god dræning og gode vandreserver i dybden som, sammen med et tørt, mildt klima og god blæst, yder perfekte forhold til produktion af ekstremt sunde druer til frembringelse af virkelige kvalitetsvine. Faugères er derfor heller ikke uden grund et af de højest rangerede vindistrikter i Languedoc.

Producenten

Château des Adouzes er en af de ældste ejendomme i Faugères, og huset har hentet sit navn fra middelalderborgen, som ligger ovenfor landsbyen Roquessels. Vinmarkerne udgør 42 ha. og er hovedsageligt beplantede med Grenache Noir, Syrah og Carignan, hvoraf nogle af vinstokkene er over 70 år gamle. Parcellerne ligger på skråninger, der befinder sig mellem 200-400 m.o.h. på dybe skifferlag, som giver særligt kødfulde, komplekse og mineralske rødvine. I 2017 lykkedes det familien Coste fra Domaine Montrose i Côtes de Thongue, kun ca. 30 km. fra Faugères, at købe ejendommen af familien Estève. De to familier kendte hinanden og havde samarbejdet i flere år, og for Bernard Coste og sønnen Olivier, som laver vinene på Montrose, var det en drøm, der gik i opfyldelse. Især Olivier, som allerede i dag betragtes som en af de mest lovende kældermestre i området, og som blandt andet har stået i spidsen for en mere bæredygtig vinproduktion på Domaine Montrose, glæder sig til at sætte lignende teknikker i gang på Château des Adouzes.

Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, Frankrig.

Land Frankrig
Styrke 14%
Flaskestørrelse 75 cl
Type Rødvin
Årgang 2016
Drue 35% Carignan 35% Grenache 30% Syrah
Passer til Oksekød
Varenummer 02520511635