Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323

Heathcote Ll, Myola Heathcote, Rosdal & Flutto

Varenr. 05804111035
fra Østjysk Vinforsyning
DKK 399,00

Vinen

Myola bærer navnet for en landsby i nærheden af vingården og er i princippet en blanding af Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc - i en sammensætning som varierer fra år til år. I et par årgange har der også været Shiraz i blandingen, f.eks. i 2007, hvor Shiraz-høsten pga. frost og tørke var for lille til at producere husets Shiraz-vine.Farven er mørk, dybrød og blank i glasset. I duften finder man kølige nuancer af kirsebær og samtidig varmere og dybe toner af solbær og modne blommer. Smagen har masser af kompleksitet og en god tannin, som lover godt for fremtiden. Egetræet smelter godt sammen med frugten. En iltning kan anbefales i vinens ungdom.2010 ifølge Peder Rosdal:Again medium dark in colour, with a purple edge. Mulberries and perfumed violets dominate the nose, followed by some smoky oak characters. The taste shows good acidity with great sweet ripe red fruits layered on mineral undertones. The Myola has a very good level of texture, with dry tannins on the finish. (26.05.2012)

Distriktet

Heathcote er et af de nyeste vinområder i Australien, som først for nogle få år siden blev tildelt sin egen Geographical lndication (G.I.). Før den tid hørte området under Bendigo i det centrale Victoria og druknede derfor lidt i mængden. Byen Heathcote ligger 100 km. nord for Melbourne. Vinregionen begynder 15 -20 kilometer syd for byen og slutter ca. 70 kilometer længere mod nord. Langs hele strækningen løber der en bjergkæde, som i undergrunden består af vulkanske klippeformationer. Jorden har en evne til at holde utroligt godt på vandet, og samtidigt dræner den godt. Det betyder, at man her kan dyrke vin uden brug af kunstvanding, hvilket giver meget intense og koncentrerede vine. Der har været dyrket vin i området de sidste 30-40 år, men det er først inden for de seneste år, at det virkeligt er blevet kendt - især for sine Shiraz-vine. De første seriøse vinproducenter begyndte for ca. 30 år siden, men i dag er der kommet mange nye til, og der er omkring 35 vinhuse i området. Dertil kommer et tilsvarende antal af vindrue dyrkere, som sælger til de store vinhuse. Men generelt er det en vinregion for de små, individuelle og kvalitetsbevidste producenter.

Producenten

Heathcote II er etableret af danskeren Peder Rosdal og franskmanden Lionel Flutto. Peder er uddannet 'winemaker' i Frankrig og ansvarlig for at lave vinene. Ejendommen har en yderst begrænset produktion og kan derfor betegnes som et såkaldt 'Boutique Winery' - til gengæld er det unikke, håndlavede vine i den ypperste kvalitet!Vinene er udelukkende lavet af druer dyrket på ejendommen, Høstudbyttet er lavt - max. 35 hl./ha. men reelt ligger det ofte meget lavere. Ejendommen ligger i 240 meters højde og strækker sig over 32 ha. med bløde bakker og den karakteristiske røde jord. Kun 4,5 ha. er tilplantede med vinstokke, hvoraf det meste er Shiraz, men der er også små parceller med Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Tempranillo.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies