Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323

Chateau de Haux

Varenr. 2073874
fra Østjysk Vinforsyning
DKK 159,00

Chateau de Haux

Vinen

Det er igennem årene lykkes at skabe en rødvin med en fylde og elegance, som tiltaler selv den mest kræsne kender. I kombinationen af de klassiske druesorter, vinstokkenes gennemsnitsalder, helt moderne vinifikationsmetoder samt lagring på små egetræsfade i slottets kælder inden aftapning finder man forklaringen på vinens høje kvalitet. Druesammensætningen for Château de Haux Rouge er normalt ca 40% Cabernet Sauvignon, 18% Cabernet Franc og 42% Merlot.Château de Haux Rouge er smuk, dybrød i farven med en charmerende duft og god balance mellem frugten, sprødheden og fylden. I smagen finder man klassiske Bordeaux-toner, nuancer af mørke bær og en let vanillesmag fra de nye egetræsfade, som vinen er blevet lagret på.

Distriktet

Premières Côtes de Bordeaux ligger på en 60 km. bånd fra Bordeaux til Langon langs Garonne-floden, i det sydvestlige Entre-deux-Mers. De første marker tætest ved floden er grus- eller kalholdige, mens bakkerne i baglandet indeholder mere ler. 2.200 ha. er beplantet med blå druer (især Merlot), men der findes også søde hvidvine (på Sauvignon, Sémillon og Muscadelle). Disse sælges ofte med oplysning af deres eget navn (Cadillac, Ste-Croix-du-Mont, Loupiac, Cérons).

Producenten

Det er 400 års historie samt en lang tradition for kvalitetsvine, som er samlet i det smukke Château de Haux i distriktet Premières Côtes de Bordeaux, ca. 25 km. sydøst for byen Bordeaux. De idylliske omgivelser i et af Bordeaux-områdets flotteste landskaber, kun få kilometer fra floden Garonne, giver også perfekte betingelser for dyrkning af de i dag ca. 80 hektar vinmarker. Bløde skråninger, små vandløb, forskelle i undergrunden giver en diversitet i vinproduktionen på de forskellige parceller og derved mulighed for en kompleksitet i vinene, der er ganske enestående for distriktet.Under ledelse af Peter og Flemming Jørgensen med en lang erfaring i produktion og handel med vin og siden 1985 under dansk ejerskab, med i dag ca. 14.000 aktionærer, er Château de Haux uden tvivl det slot i området, som får størst opmærksomhed.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies