Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323

Chassagne-montrachet 1. Cru Les Macherelles, Francois Carillon

Varenr. 03804721735
fra Østjysk Vinforsyning
DKK 799,00

Vinen

François Carillons parcel på vinmarken Les Macherelles i Chassagne-Montrachet udgør 0,57 ha. beplantet med Chardonnay. Vinstokkene er plantet i 2003 på en undergrund af mergel, kalk og sand, som giver perfekte betingelser for netop Chardonnay-druen. Vinmarken dyrkes efter 'lutte raisonnée'-principper (overgang til økologi), uden brug af ukrudtsmidler og med gammeldags pløjning. Høstudbyttet holdes nede ved selektiv beskæring, grøn høst og yderligere sortering af druerne. Alt dette giver vinen mere stor koncentration og kompleksitet.Chassagne-Montrachet Les Macherelles har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er meget aromatisk og fyldig, med toner af eksotiske frugter (mango og passionsfrugt), men også nuancer af citrus og røgede toner til sidst. I smagen har den en god fedme, struktur og mineralitet, men som altid for vinene fra François Carillon er det finessen og frugten, som dominerer.Server den til f.eks. grillet fisk, skaldyrs retter med f.eks. hummer eller kammuslinger. Perfekt til østers.

Distriktet

Kommunen Chassagne-Montrachet ligger som umiddelbar nabo til kommunerne Saint-Aubin, Puligny-Montrachet og Meursault i Côte de Beaune i Bourgogne. Her finder man nogle af Frankrigs bedste og dyreste hvidvine Grand Cru markerne Criots-Bâtard-Montrachet samt le Montrachet og Bâtard-Montrachet, som Chassagne deler med Puligny. Men kører man i Chassagne-Montrachet forbi Saint-Aubin dalen, møder man pludseligt mere Pinot Noir i markerne end Chardonnay. Selvom det ofte er hvidvinene, som får mest opmærksomhed i området, beviser flere producenter klart, at man også kan lave spændende rødvine i Chassagne-Montrachet.

Producenten

Grundlæggelsen af Domaine François Carillon fandt officielt sted i 2010, men familien Carillon er ikke nybegyndere i Puligny-Montrachet, idet man kan føre sine aner tilbage til 1520, hvor Jehan Carillon allerede da var vinbonde i Puligny. I 2010 besluttede de to brødre bag Domaine Louis Carillon (grundlagt 1611) François og Jacques - at tage besværet med at dele vingården og de 12 ha. vinmarker, for at sikre deres børn mindre besvær i fremtiden! De to brødre har i mange år arbejdet tæt sammen efter de samme familietraditioner, og det var derfor med blødende hjerte de foretog delingen.Deres begejstring og seriøsitet er kendt langt ud over landsbyens grænser og det kan ikke undgå at smitte af på deres vine, som anses for at høre til eliten i Puligny og har gjort det i 15 generationer. Begge er meget begejstret for vine med stor finesse og kompleksitet, og selv om deres kældre nu ligger på hver sin side af hovedvejen i landsbyen, har de ikke tænkt sig at lave om på deres måde at vinificere vin på. Dog har François iværksat en overgang til økologisk dyrkning på sine vinmarker, noget som han længe har været tilhænger af. Han råder i dag over 6,5 ha. fordelt på Chassagne, Puligny og St. Aubin kommunerne (hovedsageligt 1. Cru og Grand Cru).

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies