Cabernet Sauvignon Grand Estates er lavet af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc (evt. Syrah), som hovedsageligt hentes i AVA Horse Heaven Hills (som bringer fylde og struktur) og AVA Wahluke Slope (som bringer aroma og kompleksitet). Begge områder hører til i Columbia Valley, som er et ret tørt område, så man anvender drypirrigation. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.Gæringen på ståltanke foregår med 25% hele bær. Derefter macererer vinen sammen med drueskindet i 6-10 dage, inden bærmen presses fra. Blandingen af vinene fra de forskellige druer foregår lige efter presningen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring på ståltanke og træfade. Efter en sammenstikning bliver vinen modnet (10-11 mdr.) på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade, hvoraf ca. 1/3 er nye.Cabernet Sauvignon Grand Estates har en dyb, mørk, rubinrød farve. I sin ungdom er den stadig en smule lukket i duften, men den udvikler sig fint, hvis man enten ilter vinen på karaffel eller ilter den godt i glasset. Den udvikler da stor kompleksitet i sine aromaer af mørke bær (solbær, blåbær og blommer). I smagen finder man både mørke nuancer af chokolade og mokka, men også mere kølige, sprøde toner, som gør vinen meget harmonisk og meget velegnet til gastronomien.Server den til lam, okse og vildt - både stegt og i sammenkogte retter.
Washington State er måske ikke så kendt et vinområde, men det er rent faktisk det næststørste vinområde i USA, kun overgået af Californien.Udviklingen i området er gået hurtigt fra 1950'erne og frem til i dag. Dengang blev forgængerne for de to største vinhuse, Château St. Michelle og Columbia Winery, dannet - i dag er der over 700 vinhuse. Da der kun falder 200 mm regn om året, er kunstvanding en nødvendighed. Tidligere fokuserede man meget på hvidvine, især Riesling, men i 1990'erne rasede Merlot feberen, og Merlot trives fantastisk her. På det seneste er de øvrige Bordeaux druer samt Syrah blevet populære.
Columbia Crest ejes i dag af det navnkundige firma, Château St. Michelle Estates. Vinhuset blev oprindelig grundlagt i 1983 og er beliggende i den østlige del af Washington State i AVA'en (American Viticultural Area) Columbia Valley/Horse Heaven Hills. Denne placering er helt optimal for vinproduktion, da Columbia Valley ligger i læ for Stillehavets rasen bag Cascade Mountain. Strategien har fra første dag været at producere førsteklasses vine med branchens bedste vinifikationsudstyr. Intet, og absolut intet er overladt til tilfældighederne på Columbia Crest.Med husets godt 1000 hektar marker på de bedste jorde langs Columbia River er Columbia Crest en mastodont i såvel størrelse som kvalitet. Juan Munoz-Oca er chiefwinemaker og ansvarlig for husets 4 vinserier: 'Two Vines', 'Grand Estates', 'H3' og 'Reserve'. Juan er oprindelig columbianer, og havde sin første høst som 8-årig - så han må siges at være en særdeles erfaren og kompetent winemaker!
Gå på opdagelse i Rødvin, Vin, Nyheder, USA.
Land | USA |
Styrke | 13,5% |
Flaskestørrelse | 75 cl |
Type | Rødvin |
Årgang | 2016 |
Drue | 2% Cabernet Franc 80% Cabernet Sauvignon 18% Merlot |
Passer til | Oksekød |
Varenummer | 05582311635 |