loading...
(0) varer i din kurv 0,00

Italien

Mangler du en lækker rødvin til din italienske middagsret, så guider vi dig til det helt rigtige valg. Hvis nu din middagsret er dansk kan vi også hjælpe dig. :-)



Spændende varer lige nu i italien

Tilbud
Borsari Amarone Della Valpolicella Classico D.O.C.G.
239,00 DKK
175,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 15%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2000
Drue: Corvina, Corvinone, Rondinella
Passer til: Oksekød
Producent: Enoitalia SPA
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Sito Moresco Langhe, Angelo Gaja
249,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 37,5 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Drue: 30% Barbera 35% Merlot 35% Nebbiolo
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Bonfanti Amarone
379,00 DKK
369,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 16%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Drue: Corvina 58 %, Rondinella 22%, Corvinone 18%, Croatina 2%
Passer til: Oksekød
Producent: Bonfanti
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Villa Molino Pinot Noir Pavia
89,00 DKK
79,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 13%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: 100% Pinot Noir
Passer til: Fjerkræ
Producent: Villa Molino
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Ca'del laito Superiore Ripasso Valpolicella Tommaso Bussola
229,00 181,25 DKK
Land: Italien
Styrke: 13%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: 40% Corvina, 45% Rondinella og 15% Molinara
Passer til: Lammekød
Producent: Tommaso Bussola
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Cascina Massara Burlotto - Barolo DOCG
329,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 15%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2011
Drue: 100% Nebbiolo
Passer til: Oksekød
Producent: Cascina Massara
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Bardolino Classico, Cantine Lenotti
85,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 12%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Drue: 50% Corvina 40% Rondinella 10% Molinara
Passer til: Svinekød
Producent:
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Castello Banfi Centine Rosso
105,00 DKK
95,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 13%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
Passer til: Ost
Producent: Castello Banfi
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Dal Forno - Amarone della Valpolicella
1.999,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 16,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2009
Drue: 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Oseleta og 10% Croatina
Passer til: Oksekød
Producent: Romano Dal Forno
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Paolo Leo - Passo del Cardinale
159,00 129,00 DKK
119,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: 100% Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent: Paolo Leo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Paolo Leo - Orfeo Negroamaro Puglia IGT
159,00 DKK
149,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: 100% Negroamaro
Passer til: Svinekød
Producent: Paolo Leo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Amarone classico black label, Cantine Lenotti
249,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 15%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: Corvina, Rondinella, Oseleta og Molinara
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Cascina Massara Burlotto - Nebbiolo Langhe
189,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 13 %
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2000
Drue: Nebbiolo
Passer til: Oksekød
Producent: Cascina Massara
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Paolo Leo - Salice Salentino
85,00 DKK
78,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 13,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: Negroamaro og Malvasia
Passer til: Grøntsagsret
Producent: Paolo Leo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Paolo Leo - Salice Salentino Riserva
129,00 DKK
119,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 14%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2011
Drue: 80% Negroamaro og 20% Malvasia
Passer til: Ost
Producent: Paolo Leo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Varvaglione 12 Mezzo Primitivo
90,00 DKK
70,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 12,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2019
Drue: Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent: Varvaglione
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
G&G Nero d`avola Enoitalia øko
85,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 13%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: Nero d’avola
Passer til: Oksekød
Producent: Enoitalia
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Paolo Leo - Fiore di Vigna
159,00 DKK
149,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: 100% Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent: Paolo Leo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Primitivo Di Manduria DOC
139,00 DKK
119,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 14
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Drue: Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Paolo Leo - Triade Rosso
109,00 DKK
99,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 13,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: 33% Negroamaro, 33% Nero di Troia og 33% Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent: Paolo Leo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Paolo Leo Negroamaro
99,00 DKK
89,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 13 %
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Negroamaro
Passer til: Svinekød
Producent: Paolo Leo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Tommaso Bussola - Amarone Classico
489,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 17%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2012
Drue: 65% Corvina, 30% Rondinella og 5% Molinara
Passer til: Oksekød
Producent: Tommaso Bussola
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Il Cardinale Primitivo di Manduria Varvaglione Linea Oro
179,00 DKK
140,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 14,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2018
Drue: Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent:
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Primanero Appassimento IGP Cantine PaoloLeo
109,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 13,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Negroamaro og Primitivo
Passer til: Oksekød
Producent: Cantine PaoloLeo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Appasimento Rosso Salento
129,00 DKK
119,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 14,5 %
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: Primitivo og Negroamaro
Passer til: Oksekød
Producent: Enoitalia
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Varvaglione 12 Mezzo Negroamaro
90,00 DKK
70,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 12,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2012
Drue: 100% Negroamaro
Passer til: Lammekød
Producent: Varvaglione
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Tommaso Bussola - Amarone Classico TB
499,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 15,5
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2012
Drue: 75 % Corvina, 20 % Rondinella og 5 % Molinara
Passer til: Oksekød
Producent: Tommaso Bussola
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Villa Molino Ripasso
120,00 DKK
110,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 13,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2014
Drue: 55% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella og 5% Croatina
Passer til: Lammekød
Producent: Villa Molino
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Passitivo Primitivo - Paolo leo
99,00 DKK
Land: Italien
Styrke: 13,50%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Primitivo
Passer til: Kalvekød
Producent: Paolo Leo
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Enoitalia G og G Negroamaro
85,00 DKK
75,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 13,5%
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2016
Drue: Negroamaro
Passer til: Svinekød
Producent: Enoitalia
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Villa Molino - Amarone della Valpolicella
209,00 149,00 DKK
199,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 15 %
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2013
Drue: Corvina 50 %, Corvinone 30 %, Rondinella 15 % og Cabernet Sauvignon 5 %
Passer til: Oksekød
Producent: Villa Molino
Årgang (indtastet):
Se mere
Tilbud
Tommaso Bussola - Valpolicella Classico
149,00 DKK
139,00 DKK pr. stk. ved 6 eller flere
Land: Italien
Styrke: 12,5
Flaskestørrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Årgang: 2015
Drue: 40% Corvina, 40% Rondinella, 10% Molinara og 10% andre druer
Passer til: Ost
Producent: Tommaso Bussola
Årgang (indtastet):
Se mere


Italiensk Rødvin

Lige nu har vi italienske rødvine fra områderne:

Veneto

Bardolino, en lys og let rødvin, der hovedsalig fremstilles på Corvina og bliver blandet med en mængde andre druer som for eksempel Rondinella, Molinara, Negrara, Rossignola, Barbera, Sangiovese. Bardolino skal drikkes, mens den er ung (1-2 år efter høståret) og må gerne serveres lettere afkølet 15-16 grader. Den typiske duft og smag er mandel og let bitre kirsebær.

Valpolicella findes i mange forskellige kvaliteter som Chianti (vinen fra Toscana). Fra det udrikkelige til gode vine.
Den fremstilles af Corvina mellem 40-70%, Rondinella 20-40% og Molinara 5-25%. Rossignola, Negrara, Barbera og Sangiovese må udgøre op til 10%. Det er en mørk, men alligevel let vin med smag af umodne kirsebær og med en dejlig kirsebærsten bitter eftersmag.
De bedste af vinene kommer fra de "gamle" kommuner i “bakkerne”, der må hæfte et “Classico” efter Valpolicella.

Amarone fremstilles af samme druer som i Valpolicella og i samme område. Fremstillingen foregår ved at tørre druerne i 3-4 måneder inden gæringen. Derefter lagrer vinen på træfade og evt. flaske inden den frigives til salg. Amarone-vine er meget kraftige og tørre vine og med en høj alkoholprocent. Det er vine, der overdøver det meste mad og den er derfor god at nyde alene i et stille øjeblik. Nogle bryder sig ikke om vinen – andre mener det er det bedste Italien kan byde på. Døm selv!

Ripasso her er det lidt kompliceret og så alligevel ikke.
Ripasso bliver produceret ved at den unge, frugtige Valpolicella vin, (plukket september/ Oktober bliver presset med det samme og kommet på stålfade), har ligget på kvaset, det der er tilbage når druerne er presset og det meste af mosten er presset ud, fra Amarone og/eller Recioto della Valpolicella.

Valpolicella mosten og amarone kvaset bliver rørt rundt i nogle store tanke og gennemgår andengæringen, inden kvaset igen bliver siet fra mosten. Denne proces hedder på Italiensk Ripassare, og betyder passere igennem. Ordet er så lavet lidt om til det mere mundrette Ripasso.
Smagen er afhængig af, hvor lang tid most og kvas er sammen i stål tanken, jo længere tid jo kraftigere smag.

 

Toscana

Mange danskere har rejst i Toscana og kender derfor til områdets lækre oliven eller i hvert fald til de rigtig gode vine, der bliver lavet i Toscana.
Der er en utrolig skønhed over det toscanske bølgende højland. Foråret kommer tidligt, og om sommeren står solen på himlen fra morgen til aften. Efteråret er langt, men mildt, og vinteren kold og kort.
Der er noget unikt ved at stå på en bakketop og kigge ud over Toscanas landskab. Så langt øjet rækker kan man se den ene smukke vinmark efter den anden. Der er ikke den bakketop eller skråning, hvor der ikke er plantet vinstokke eller oliventræer på. På toppen af disse bakketoppe og skråninger ligger vingårdene, også kaldet Castello eller Fattoria.
Toscana strækker sig fra havet i vest, Appenninerne i øst, Lombardiet i nord og Lazio provisen i syd. Omkring 68% af Toscana er bjergland og kun 8% er lavland. Vinmarkerne er plantet i højder fra 150- 600 meter, hvor langt de fleste kvalitetsvine produceres. Det er helt naturligt, at kunstenere af forskellig art med tiden er blevet inspireret af landskabet. I Toscana boede Leonardo da Vinci, da han malede Mona Lisa.

Vindyrkningen i Toscana var op til 1950erne domineret af store ejendomme ejet af adelige velhavende lokale familier, som så ansatte en hel masse forpagtere til at drive vingårdene. Dette blev afskaffet i 1950erne og 60erne derefter dalede kvaliteten drastisk. Der blev sat en stopper for både investering og vedligeholdelse. Men i 1980erne kom der igen gang i produktionen af kvalitetsvine.
Nogle af de forfaldne ejendomme blev solgt til de lokale vin entusiaster, men også det at der kom udlændinge til områderne, der havde stor interesse i vin og investerede i vinproduktionen, løftede vin kvaliteten til det vi har i dag.


De mest kendte vin områder i Toscana er:

Chianti er et af de mest kendte vinområde i Italien, næsten alle har smagt den typiske vin, hvor der har været bast på flasken. Vinen fra Chianti er lavet på Sangiovese druen og er en druesort der er meget brugt i Italien. Chianti er en del af området imellem byerne Siena og Firenze.

Brunello Di Montalcino er det område, hvor en af verdens bedste absolut bedste vine kommer fra. Den berømte Brunello, som er en meget kraftig og krydret vin, her er et eksempel fra vinhuset Banfi. Brunello vinene bliver kun lavet i kommunen Montalcino i Provinsen Sienna. Brunello er altid lavet 100 procent på Sangiovese, nogle producenter vælger at komme andre drue typer i deres vine og så bliver det til SuperToscanere, som også er særdeles fremragende og populærer vine.

Apulien

Puglia eller Apulien laver hvert eneste år ligeså meget vin, som der produceres i hele Chile. Før i tiden var det klart mængderne vinbønderne lavede og derved blev vinen lidt tynd i duft og smag, men prisen blev rigtig billig. I dag er der flere og flere vinbønder der producere særdeles god vin, som inden for de seneste år også har fået 3 glas i Gambero Rosso (den anerkendte vinbog i Italien) eksempler på dette er: Passo Del Cardinale fra Paolo Leo og Orfeo også fra Paolo Leo.

De mest kendte vinområder i Puglia er:

Primitivo Di Manduria DOC
Primitivo di Manduria fik sin DOC i 1975 og der er ca 150 vinbønder i området.
Vinen produceres i kommunen Primitivo di Manduria deraf navnet. Derudover produceres Primitivo di Manduria også i resten af Taranto provinsen. 
Primitivo di Manduria skal indeholde 100% Primitivo drue. Alkoholprocenten i vinen skal være på mindst 14,0%. Vinen skal lagre i 9 mdr., enten på stålfade, betontanke eller egetræsfade.

Salice Salentino
Salice Salentino kommer fra kommunen Salice Salentino nord for Lecce i provinsen af samme navn.
Området præget af vin- og olivenmarker med spredte landejendomme, der er også gamle vagttårne som holder øje med fjenden fra landjorden og havet.
Salice Salentino fik sin DOC i 1976. Der er godt 100 producenter af Salice Salentino. Indtil 1998/1999 tillod reglerne for Salice Salentino DOC kun én vintype – Salice Salentino Rosso. Herefter er der kommet 3 nye vintyper til – Aleatico Dolce, Salice Salentino Bianco samt Salice Salentino Pinot Bianco.
Salice Salentino skal indeholde minimum 80% Negroamaro drue. Derudover kan vinen blandes med op til 20% Malvasia Nera di Brindisi og/eller op til 20% Malvasia Nera di Lecce.
Salice Salentino skal have en alkoholprocent på minimum 12,0%. Der er ingen krav om lagring, men vinen må tidligst frigives den 1. marts året efter høståret. Riserva-udgaven skal have en alkoholprocent på mindst 12,5%. Vinen skal lagre 24 mdr. at regne fra den 1. januar året efter høståret, hvoraf 6 mdr. skal foregå på træfad. 

Piemonte

Piemonte ligger neden for alperne i det nordvestlige Italien og grænser op til Schweiz og Frankrig, samtidig er Piemonte yderligere omkranset af Appenninerne. Piemonte betyder ”for foden af bjergene”

Piemontes vine er nogle af de bedste fra Italien og er kendt over hele verden.

De første der omtaler vin i området, er kilder fra romertiden, siden har man forfinet vindyrkningen og vinen er kun blevet bedre og er i dag nogle af Italiens og verdens bedste vine.
 
Der tales næsten kun om rødvin i Piemonte. Af de røde vine skal her nævnes Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto og Nebbiolo.

Nebbiolo

Bliver brugt til Barolo (kongernes vin eller vinenes konge) den bliver også brugt til Barberesco og til sin egen vin der bare hedder Nebbiolo. Navnet Nebbiolo udspringer fra navnet Nebbia (tåge) den lette grå farve der er på druene i efteråret inden høst. Farven mener meget om tågen, der er i hele området i efteråret.

Barbera

Vinen er heldigvis ved at blive kendt i Danmark, det er fantastisk gode frugtrige Barbera, der er særdeles velegnet til kalvekød og andre lette retter eller til let salte oste.

Dolcetto

Den friske røde lette vin, som i Italien bliver kaldt den lille søde (Dolcetto), men i langt de fleste tilfælde er den nu mere let end sød og er særdeles velegnet til pizza og spaghetti med kødsovs.