Hurtig levering Butik & lager i Grindsted Fri fragt over 399,- Vi elsker vin Kundeservice: Tlf. 31329323

Ardbeg Corryvreckan

Varenr. 2050987
fra HJ Hansen
DKK 849,00

Beskrivelse

Ardbeg har vundet prisen som World Whisky Of The Year fire gange i de senere år og er ét af de bedste eksempler på, hvad whisky fra den skotske ø Islay kan.

Destilleriet blev grundlagt helt tilbage i 1815 af stifter John Macdougall og allerede i 1887 producerede destilleriet årligt over én million liter whisky – flest af destillerierne på Islay. Det gik dog ikke kun fremad, og i 1981 måtte destilleriet lukke og de 18 medarbejdere blev fyret. Først i 1997 genåbnede destilleriet og genoptog produktion. Det gik forrygende, og i 2008 vandt Ardbeg titlen ’World Whisky Of The Year’ for destilleriets ’Ardbeg Ten Years Old’ – en begivenhed, der gentog sig året efter, da Ardbeg vandt for deres ’Uigedal’ – og sørme også året herefter for ’Supernova’.

Smagskommentar

Ardbeg Corryvreckan får sit lidt specielle navn fra en malstrøm, som ligger lidt nord for Islay, hvor destilleriet har hjemme. Her er det kun de modigste, som vover sig ud, så medarbejderne på Islay syntes, at Corryvreckan var et passende navn til denne whisky - spækket med aroma, dyb, fyldig og meget røget tørv og peber, men også chokolade. Tungen bombarderes med peber, tang, espresso, solbær, blåbær og kirsebær. Eftersmagen på denne voksne whisky er selvfølgelig lang, og bugner af kaffe, tjære, chokolade, kirsebær og peber. Vandt titlen 'The World’s Best Single Malt' i 2010 ved World Whiskies Awards.

Hurtig levering
Butik & lager i Grindsted
Fri fragt over 399,-
Vi elsker vin
Her bruger vi cookies

Kurven er tom

Her bruger vi cookies